De Nederlandse ggz: Dringende oproep voor strengere gokregulering

Om te voorkomen dat het aantal gokverslaafden nog meer toeneemt, pleit de Nederlandse ggz voor een verbod op gokreclames, meer toezicht door de Kansspelautoriteit, ingrijpen bij risicogedrag en meer preventieve maatregelen.
Sinds de legalisering van de online gokmarkt is het aantal…

gokverslaving

De Nederlandse ggz: Verbied reclame voor online gokken direct

Bekende mensen die online vooral jongeren verleiden om geld in te zetten op sportwedstrijden. Volgens de wet is dat in Nederland niet toegestaan. KRO-NCRV’s onderzoeksprogramma Pointer ontdekte dat dit wel gebeurt. De Nederlandse ggz roept op om alle reclames te verbieden.
De…

gokverslaving

Trimbos lanceert Expertisecentrum Gokken

Op 24 oktober is het Trimbos Instituut gestart met het Expertisecentrum Gokken. Het wordt een onafhankelijke en centrale waar beleidsmakers, onderzoekers en ggz-professionals terecht kunnen voor wetenschappelijk onderbouwde kennis over gokken.
Het Expertisecentrum Gokken onderzoekt gokken en…

gokverslaving

De Nederlandse ggz: neem gezondheidsrisico’s bij gokken serieus

De Nederlandse ggz waarschuwt voor de gevaren van online gokken voor de mentale gezondheid. Sinds de openstelling van de online markt voor kansspelen in 2021 zijn de drempels lager geworden. Dat vergroot de kans op verslaving enorm. Problemen met geld, slapen en fysieke gezondheid liggen daardoor…

gokverslaving

Drugsgebruik, slaapproblemen en psychische problematiek

In 2021/2022 gaf 10 procent van de bevolking van 18 jaar of ouder aan weleens drugs te hebben gebruikt in het afgelopen jaar. Het gaat hier om het gebruik van zowel cannabis als andere drugs zoals amfetamine, ecstasy of cocaïne. In 2017/2018 was dat 9 procent. Drugsgebruik kan samengaan met…

gokverslaving

Loterijen blokkeren waarschuwingstekst tegen gokverslaving

Loterijen hebben met succes gelobbyd om een nieuwe waarschuwingstekst voor gokken bij hun spellen te voorkomen, ondanks bezwaren van experts. De loterijen stelden in een brandbrief dat er minder geld naar goede doelen, cultuur en sport zou gaan als ze een nieuwe waarschuwing aan hun reclames…

gokverslaving

Online gokbedrijven beschermen onvoldoende tegen gokverslaving

Vergunninghouders van online kansspelen zouden sneller en beter kunnen ingrijpen bij onmatig spel of een mogelijke gokverslaving. Dat gebeurt bij te veel aanbieders nu onvoldoende. Dit concludeert de Kansspelautoriteit (Ksa) na een uitgebreid onderzoek naar de invulling van de zorgplicht bij…

gokverslaving

Ongerichte reclame voor online gokken per 1 juli verboden

Minister Franc Weerwind voor Rechtsbescherming verbiedt per 1 juli ongerichte reclame voor online kansspelen. Het verbod moet kwetsbare groepen, waaronder jongeren, beter beschermen tegen het risico op kansspelverslaving. Reclame die per 1 juli verboden is, zijn radio- en tv-commercials en…

gokverslaving

Online gokbedrijven: nog snel reclame maken vóór het verboden is

”Ik zie dat er partijen zijn die de grenzen opzoeken van wat mogelijk is met kansspelreclame. De verschillen tussen aanbieders laten zien dat het nodig is om scherpere regels te stellen waar de Ksa stevig toezicht op houdt. Daarom stel ik alles in het werk om het verbod op ongerichte reclame…

gokverslaving

Reclame voor online gokken verder aan banden gelegd

Andy van der Meijde, Sjaak Swart, Rafael van der Vaart, Elly Lust en Dick Advocaat zijn voortaan niet meer te zien in gokreclames. Voor gokreclames mogen vanaf vandaag geen oud-voetballers of andere bekende Nederlanders meer worden ingezet. Die maatregel moet gokverslaving onder jongvolwassenen…

gokverslaving

Gokwebsites ondernemen nauwelijks actie tegen gokverslaving

Gokwebsites als Toto, Kansino en Betcity schieten tekort met hun wettelijke gokbescherming. Nederlanders kunnen tienduizenden euro’s per maand verspelen, ook op overheidsgoksites. Het gaat om websites die bekend zijn van bijvoorbeeld Koning Toto, oud-voetballers (Betcity) of de…

gokverslaving

Helpt de wet 'Kansspelen op afstand' voldoende tegen gokverslaving?

Voorlopig lijkt de branche effectiever dan de wetgever
 
Bijna een jaar geleden, op 1 april, trad de wet Kansspelen op Afstand (KOA) in werking. Daarmee is het sinds 1 oktober legaal om online te gokken, op voorwaarde dat de aanbieder een vergunning heeft. Het illegale circuit…

preventie gokverslaving serie preventie

Met legaal online gokken komt ook een preventiefonds voor gokverslaving

Volgens de Wet kansspelen op afstand (KOA), die op 1 april in werking trad, is in Nederland de markt voor online kansspelen legaal, zij het onder voorwaarden. De wet bepaalt onder andere dat er een zogenoemd Verslavingspreventiefonds (Vpf) komt. Het Vpf wordt gefinancierd door een uitbreiding van…

gokverslaving

Neem contact op


Op de hoogte blijven?


Vul uw emailadres in en ontvang gratis ons magazine!

 

 

Disclamer & privacy


Hoe gaan we met jouw gegevens om?

 

Het laatste nieuws


  • Traditionele kunst als therapie: hoe erfgoedkunst kan bijdragen aan mentale gezondheid

  • Aantal zelfdodingen nauwelijks veranderd

  • AI-chatbots missen signalen van bijwerkingen psychiatrische medicatie

  • Mentaal welzijn van jongeren is ietsje verbeterd

  • Oproep MIND aan politiek: kijk naar impact armoede op psychische gezondheid

Zoeken


 

Social media


FacebookTwitterLinkedInInstagram

 

Weesperzijde 10-H   |   1091 EA Amsterdam   |  info@ggztotaal.nl   |   Webdesign PEW

Copyright 2025 - GGZ Totaal
Inloggen | Ziber Website | Design by PEW Grafisch ontwerpstudio