Jeugdzorgorganisatie XONAR gehackt

Jeugdzorgorganisatie XONAR is eind vorig jaar slachtoffer geworden van een cyberaanval. Daarbij is data gestolen. Het gaat om emails en bestandsmappen. Welke informatie in handen is gekomen van de hackers wordt nu onderzocht.

Dat meldt XONAR op haar website (https://www.xonar.nl/blijf-op-de-hoogte/nieuws/xonar-slachtoffer-cybercriminaliteit). XONAR heeft direct maatregelen genomen om de toegang af te sluiten en de gegevens veilig te stellen. Ook zijn externe experts ingeschakeld. Er is melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en contact opgenomen met de politie. Tot zover bekend is de data niet gepubliceerd. De medewerkers, cliënten, contactpersonen, partners en andere externen zijn geïnformeerd over de cyberaanval ondanks dat nog niet precies bekend is welke gegevens zijn gestolen.

XONAR laat weten dat de zorg gewoon doorgaat, jeugdigen er nog terechtkunnen en de aanval geen invloed heeft op de zorgtaken van medewerkers.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

hack hack