NZa-regelgeving ggz en fz voor 2025

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft de regelgeving voor het zorgprestatiemodel ggz en fz voor 2025 gepubliceerd. Deze regelgeving is eerder vastgesteld dan voorgaande jaren zodat die kan worden meegenomen in het inkoopbeleid van zorgverzekeraars.

De beleidsregels zijn op enkele punten aangepast. Op de informatiekaart (https://puc.overheid.nl/nza/doc/PUC_761356_22/1/) staan alle wijzigingen aangegeven. Het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen) noemt drie belangrijke wijzigingen voor psychologen op haar website (https://psynip.nl/nieuws/beleidsregels-ggz-en-fz-2025-al-bekend/):

Contingency Management
Er wordt een toeslag ingevoerd voor deze behandelmethode voor drugsverslaving om de kosten van de uitgereikte vouchers te dekken.

DSM-informatie
De NZa heeft geconstateerd dat zij per 2025 geen juridische basis heeft om de DSM-hoofdgroep te blijven uitvragen. De verplichting om de DSM-hoofdgroep op de factuur te vermelden verdwijnt dan ook uit de NZa regelgeving. Er wordt op landelijk niveau overleg gevoerd of deze op basis van een andere juridische grondslag kan blijven bestaan.

Aanlevering productiviteit
Aangezien er inmiddels voldoende data beschikbaar is, vervalt de registratieverplichting van aanlevering productiviteit per 2025.

 

Lees ook andere artikelen over  het zorgprestatiemodel (https://www.ggztotaal.nl/tp-29166-2/zorgprestatiemodel)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

NZa NZa