Limburgse gemeenten willen niet meebetalen aan herstel Mutsaersstichting

De zestien gemeenten in Zuid-Limburg zijn niet bereid om te betalen voor de redding van de Mutsaersstichting, een grote aanbieder van ggz en jeugdzorg die sinds najaar 2023 in zwaar weer verkeert. De gemeenten is gevraagd om 3,8 miljoen euro.

Er is in totaal 11,4 miljoen nodig om de Mutsaersstichting te redden. De gemeenten gaan niet bijdragen, maar willen wel betrokken blijven bij de hersteloperatie ‘vanwege de continuïteit van zorg’.

Faillissement
Dat meldt regionale omroep L1 (https://www.l1nieuws.nl/nieuws/2610033/limburg-zuid-betaalt-niet-mee-aan-herstel-mutsaersstichting). Bestuursvoorzitter Harm Wijgergangs van de Mutsaersstichting en de Venlose wethouder Frans Schatorjé maakten woensdag bekend dat er 11,4 miljoen euro nodig is om een faillissement te voorkomen. Alle 64 gemeenten waar de Mutsaersstichting zorg levert, hebben het verzoek gekregen om mee te financieren. Het Rijk is gevraagd om 3 miljoen bij te dragen.

Plinthos
Een derde van de cliënten van de Mutsaersstichting woont in Zuid-Limburg en krijgt zorg bij Plinthos. Plinthos is een initiatief van de Mutsaersstichting en heeft vestigingen in Maastricht, Kerkrade en Schinnen. De Zuid-Limburgse gemeenten willen wel betrokken worden bij de hersteloperatie vanwege de continuïteit van de zorg voor cliënten.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

geld geld