113 en RINO brengen training suïcidepreventie voor ggz

113 Zelfmoordpreventie en RINO Groep hebben hun samenwerking voor vijf jaar verlengd. Samen gaan ze zich richten op het trainen van zoveel mogelijk mensen, landelijk en laagdrempelig, om adequaat om te gaan met mogelijk suïcidale gedachten. Dat gebeurt onder andere met een nieuwe training suïcidepreventie speciaal voor de ggz.

Dit meldt RINO Groep op haar website (https://www.rinogroep.nl/nieuws/701/samenwerking-113-zelfmoordpreventie-en-rino-groep-verlengd.html). Op 19 maart hebben Monique Kavelaars, bestuurder van 113 Zelfmoordpreventie, en Gabe van der Zee, bestuurder van de RINO Groep, een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst getekend.

Suïcidepreventietraining
Sinds 2022 biedt RINO Groep samen met 113 de training Suïcidepreventietraining Gatekeeper aan. In 2023 hebben meer dan 3.100 mensen deelgenomen aan deze training, die zich richt zich op een breed scala aan professionals, waaronder die in het onderwijs, sociaal-economisch domein en de zorgsector. Nieuw dit jaar is de introductie van de Suïcidepreventietraining Ggz. Deze training is specifiek ontworpen om zorgprofessionals in de geestelijke gezondheidszorg te ondersteunen bij het omgaan met suïcidaal gedrag van cliënten.

 

Lees ook andere artikelen over suïcidepreventie (https://www.ggztotaal.nl/tp-29166-2/suicide)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

113-zelfmoordpreventie 113-zelfmoordpreventie