De Podcasts

Door: Judith de Roos

Tips over fijne, interessante of misschien wel schurende podcasts in de wereld van de GGZ

 

Deze week: de podcastserie MedicijnCast (https://open.spotify.com/show/4NScpALCYj4eJCXuCyY1Pj)

Actueel thema in ‘GGZland’ op dit moment is de afbouw van psychofarmaca. Het IVM (Instituut Verantwoord Medicijngebruik) maakte een podcastserie die in het teken staat van demedicalisering. Hierbij gaat directeur Ruud Coolen van Brakel, met fraaie radiostem, in gesprek met gasten die hier expertise in hebben. Hij wordt kundig bijgestaan door Anke Lambooij; apotheker bij het IVM. In een tijdsbestek van een half uur tot 40 minuten worden de afleveringen vlot aan elkaar gepraat, waarbij zowel praktijkvoorbeelden als achtergrondinformatie aan bod komt. In de aflevering hieronder gaat Coolen van Brakel in gesprek met psychiater Christiaan Vinkers over de afbouw van antidepressiva.  Mogelijkheden, nocebo’s, lastigheden en onderzoeken komen aan bod. Een aanrader wanneer je in 30 minuten bijgepraat wil worden op dit onderwerp.

De aflevering over de afbouw van antidepressiva vind je hier (https://open.spotify.com/episode/5MVPYQ8bnolzRfDUtkRp7J)


Lees ook andere getipte podcasts! (https://www.ggztotaal.nl/nw-29166-7-4365961/nieuws/de_podcasts.html?page=0)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier, opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines.

podcast podcast