Lentis stopt met basis ggz

Lentis in Groningen gaat zich alleen nog op specialistische ggz richten. Cliënten met lichte en matige psychische problemen kunnen zich niet meer aanmelden. Het is nog niet bekend per wanneer. De huisartsen in de regio zijn op de hoogte gebracht.

In de brief aan de huisartsen staat dat bestaande basis ggz-cliënten hun behandeling kunnen afmaken, zo meldt het Dagblad van het Noorden (https://dvhn.nl/groningen/Lentis-stopt-met-basis-GGZ-meer-pati%C3%ABnten-in-psychische-nood-naar-huisarts-28882489.html). Patiënten met chronische klachten kunnen ook naar Lentis (https://www.lentis.nl/) blijven gaan. Nieuwe kortlopende behandeltrajecten voor bijvoorbeeld angst, depressie of dwang worden niet meer aangeboden.

‘Rampzalige situatie’
Voor patiënten op de wachtlijst wordt gezocht naar een plek bij een andere instelling. Er zijn meer aanbieders in Groningen, maar die kampen allemaal met forse wachtlijsten. De druk op hen zal alleen maar toenemen. Ook de poh-ggz’s in de regio zullen meer taken gaan krijgen, zo vrezen de huisartsen. Zij spreken van een ‘rampzalige situatie’ nu een van de grote spelers zich terugtrekt.

Illustratie: Hester van de Grift (https://hester-vandegrift.blogspot.com/)

Lees ook andere artikelen over basis ggz (https://www.ggztotaal.nl/tp-29166-2/basis ggz)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

GGZtotaalMENSEN1kleur GGZtotaalMENSEN1kleur