Vier op de vijf Wvggz-klachten zijn ongegrond

Van de 124 klachten die vorig jaar bij tien klachtencommissies in de ggz zijn ingediend zijn 96 ongegrond verklaard. Dat is bijna 80 procent. Slechts één op de elf klachten was gegrond.

Dat schrijft Skipr, vakblad voor bestuurders in de zorg (https://www.skipr.nl/nieuws/veel-klachten-ggz-ongegrond-verklaard/), naar aanleiding van de klachten die in 2023 zijn gepubliceerd door Wvggz Klachten (https://wvggzklachten.nl/). Op die site staan de uitspraken van de tien klachtencommissies. Dat is voorgeschreven door de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg. Nederland heeft ongeveer 25 klachtencommissies. Alleen Amsterdam e.o., Parnassiagroep, Zeeland, GGNet Iriszorg, DFZS, Delfland, West en Midden-Brabant, Zuid-Holland-Noord en Gelderland Midden en Zuid zijn aangesloten bij Wvggz Klachten.

Naar aanleiding van de gegronde klachten is in 2023 tien keer schadevergoeding toegekend. Negen van de tien keer was het bedrag onder de 500 euro. Het laagste bedrag dat werd toegekend was 12,50 euro. Het hoogste bedrag was 2150 euro.

Lees ook andere artikelen over de Wvggz (https://www.ggztotaal.nl/tp-29166-2/wvggz)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

klacht klacht