Start pilot ggz op afstand in Kampen

Om de druk op de ggz te verlichten is de gemeente Kampen een pilot gestart met zorg op afstand. Die wordt uitgevoerd met Evie: E-health voor iedereen. Dat is een online platform waar mensen zichzelf kunnen helpen zodat ze minder beroep hoeven doen op professionele hulp.

Dat meldt het AD op 24 januari (https://www.ad.nl/kampen/kampen-start-pilot-met-ggz-ondersteuning-op-afstand~a4f069e3/). Dit jaar kunnen driehonderd inwoners van de gemeente gebruik maken van het online platform. De pilot kost in totaal zo’n vijftienduizend euro. Na een jaar wordt gekeken of het kan worden uitgebreid.

Regioplan
Via Evie zijn er modules beschikbaar en er is een mogelijkheid om speciale dagboeken bij te houden. Het is niet de bedoeling dat het platform de fysieke, professionele ggz gaat vervangen, zo benadrukt Kampen. De inzet van Evie is onderdeel van afspraken uit het regioplan Samen Gezond IJssel-Vecht. Dat heeft als doel om de zorg ‘toegankelijk, betaalbaar en hoogwaardig te houden’. Huisartsen en ggz-ondersteuners hebben gekeken wat het beste platform zou zijn voor zorg op afstand.

Illustratie: Hester van de Grift (https://hester-vandegrift.blogspot.com/)

 

Lees ook andere artikelen over e-health (https://www.ggztotaal.nl/tp-29166-2/ehealth)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

 

GGZtotaalJONGEREMOBIEL GGZtotaalJONGEREMOBIEL