Care+ en Oosterpoort willen fuseren

Care Plus Stichting en Groep Oosterpoort gaan waarschijnlijk op 1 juli fuseren. Ze willen elkaar versterken en zo een verbinding tot stand brengen tussen de jeugdzorg, ggz en verstandelijk gehandicaptenzorg in Brabant en Limburg.

Dat melden de organisaties op 9 januari (https://care-plus.nl/care-en-oosterpoort-kondigen-fusie-aan/). Care Plus Stichting heeft het initiatief genomen een intensieve samenwerking te onderzoeken met Stichting Groep Oosterpoort, inclusief dochterstichtingen Oosterpoort en KlinQ. De bestuurlijke fusie wordt nu voorgelegd aan de medezeggenschapsraden, ondernemingsraden en cliëntenraden.

De voorgenomen fusieorganisatie– onder de naar Stichting Groep Oosterpoort – moet grote slagkracht krijgen ‘om een innovatief en toekomstbestendig zorgaanbod te realiseren binnen de Wmo, Wlz, Forensische- en (specialistische) Jeugdzorg’, zo zeggen Care+ en Oosterpoort.

Care Plus Stichting begeleidt individuen met psychische kwetsbaarheid. Groep Oosterpoort richt zich op kinderen, jongeren, en jongvolwassenen die vastlopen of dreigen vast te lopen, en biedt nagenoeg alle vormen van (ambulante) jeugdhulp, voornamelijk in de thuissituatie. 

 

----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou!

GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

Care-Plus-Stichting-en-Stichting-Groep-Oosterpoort Care-Plus-Stichting-en-Stichting-Groep-Oosterpoort