Informatiepunt Geweld in Jeugdzorg langer open

Organisaties die naar het Geweld in Jeugdzorg Informatie- en Expertisepunt verwezen, kunnen dat voorlopig blijven doen. Het informatie- en expertisepunt blijft nog een jaar open. De website www.geweldinjeugdzorginfo.nl (https://www.geweldinjeugdzorginfo.nl/) is bereikbaar tot en met 31 december 2024. De gratis info- en advieslijn via telefoon, chat en mail blijft open tot en met 30 juni. Het informatiepunt is bedoeld voor professionals, slachtoffers en naasten zoals partners, familie en vrienden. Vragen en reacties mogen ook anoniem worden geplaatst.

Dat maakt het Trimbos instituut op 10 januari bekend via een persbericht.

Website
Op de website staat veel informatie en een hulpkaart. Op deze hulpkaart is te vinden welke hulp er in de buurt beschikbaar is. Ook staat er een uitgebreid kennisdossier op voor professionals. In een aantal modules staat beschreven wat er precies gebeurd is, hoe dat heeft kunnen gebeuren, welke signalen professionals bij slachtoffers kunnen zien, wat de gevolgen van geweld kunnen zijn voor slachtoffers en hoe professionals hulp kunt bieden. Op de website staan ook ervaringsverhalen van mensen die geweld in de jeugdzorg hebben meegemaakt en welke maatregelen er in Nederland genomen zijn om ervoor te zorgen dat geweld niet meer voorkomt. Voor naasten is er een speciale pagina waarin staat hoe ze iemand kunnen steunen die geweld in de jeugdzorg heeft meegemaakt heeft en hoe ze er zelf mee om kunnen gaan.

Info- en advieslijn
De Info – en advieslijn is tot en met eind juni telefonisch te bereiken via het gratis nummer 0800-1238. Een terugbelverzoek achterlaten is ook mogelijk. Dan belt een medewerker op een geschikt tijdstip terug. Mensen kunnen ook mailen naar info@geweldinjeugdzorginfo.nl (mailto:info@geweldinjeugdzorginfo.nl) of een chat starten via de website.

 

Lees ook andere artikelen over jeugdzorg (https://www.ggztotaal.nl/tp-29166-2/jeugdzorg)

----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou!

GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

geweldinjeugdzorg geweldinjeugdzorg