Het gezicht van tbs

Moordenaars, verkrachters of nog erger. Dat is vaak het beeld dat mensen hebben bij tbs-patiënten. Iemand is meer dan zijn of haar delict. In de tbs wordt hard gewerkt aan herstel, voor een veilige terugkeer in de samenleving. Hoe dit vanuit de ogen van een tbs-patiënt eruitziet, wordt duidelijk in de campagne ‘Het gezicht van tbs’. Die werd op 8 januari 2024 gelanceerd door Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) en TBS Nederland.

In ‘Het gezicht van tbs (https://www.hetgezichtvantbs.nl/)’ staan de verhalen van vijf fictieve tbs-patiënten centraal. Zij krijgen een gezicht via de verhalen van Mike, Andey, Eva, Anton en Gé. Ze worden voorgesteld in een animatie. Via verhalen en podcastafleveringen leren mensen meer over achtergronden en behandeling van alle vijf. Bij elke tbs-patiënt wordt het verhaal ondersteund met cijfers en informatie.

Kennis en beter beeld
Met ‘Het gezicht van tbs’ wordt het publiek uitgedaagd om zich meer te verdiepen in een tbs-patiënt en in tbs. Uit respect voor slachtoffers en/of nabestaanden en ter bescherming van de tbs-patiënt wordt er extern nooit ingegaan op de delicten die een tbs-patiënt heeft gepleegd. Via de verhalen krijgen ze een gezicht. De vijf fictieve personen belichamen namelijk de vijf meest voorkomende tbs-patiënten die momenteel in de tbs-klinieken verblijven. Zij vertellen wie zij zijn, wat zij in het verleden hebben meegemaakt, over wat ze hebben gedaan en waarom. Maar ook over hoe zij de behandeling in een tbs-kliniek ervaren. Dit alles om meer kennis en een beter beeld te krijgen van tbs-patiënten en de behandeling.

 

Lees ook andere artikelen over tbs (https://www.ggztotaal.nl/tp-29166-2/tbs)

----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou!

GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

gezichtvantbs.def gezichtvantbs.def