GGNet en HAN breiden lectoraat vaktherapie uit

GGNet en HAN University of Applied Sciences gaan hun samenwerking uitbreiden. Het HAN Bijzonder Lectoraat Vaktherapie bij Persoonlijkheidsstoornissen werd per september voortgezet als regulier lectoraat. Bovendien is de scope uitgebreid. De nieuwe naam van het lectoraat luidt dan ook: Vaktherapie in de Gezondheidszorg.

Dat hebben GGNet en de HAN deze week bekend gemaakt (https://www.han.nl/nieuws/2023/11/van-veronderstellen-naar-onderbouwen/). Het nieuwe lectoraat is bedoeld om vaktherapie te verduidelijken en te onderbouwen voor betrokkenen zoals cliënten, vaktherapeuten, collega’s van andere disciplines en beleidsmakers. Het onderzoek is straks niet meer alleen gericht op persoonlijkheidsstoornissen, maar bestrijkt nu een breder spectrum van de gezondheidszorgpopulatie. Het lectoraat speelt zo in op de brede behoefte aan innovaties en wetenschappelijke onderbouwing van vaktherapeutische interventies binnen de beroepspraktijk. Het perspectief van cliënten wordt hierin uitdrukkelijk meegenomen, net als samenwerking met andere disciplines. De expertises van het lectoraat zijn onder andere vaktherapie bij diverse psychische problematiek, beeldende therapie, danstherapie, dramatherapie, muziektherapie en psychomotorische therapie.

Herstel en veerkracht

“We sluiten in ons onderzoek aan op ontwikkelingen in de gezondheidszorg waar vaktherapie voor een brede groep binnen de gezondheidszorg wordt ingezet. We hebben aandacht voor het versterken van welbevinden naast het verminderen van psychische klachten. Ook sluiten we aan op actuele thematiek en bestaande kennisagenda’s”, zegt lector Suzanne Haeyen (https://www.han.nl/onderzoek/onderzoekers/suzanne-haeyen/). “Vaktherapie biedt een directe manier om te werken aan herstel en veerkracht. Het lectoraat wil de rol van vaktherapie in het verbeteren van mentale gezondheid ofwel welbevinden benadrukken en onderzoeken.”

 

Lees ook andere artikelen over vaktherapie (https://www.ggztotaal.nl/tp-29166-2/vaktherapie)

----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou!

GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

GGnetHAN GGnetHAN