113 breidt Toolkit Suïcidepreventie uit met narratief interview

113 Zelfmoordpreventie heeft een nieuw middel toegevoegd aan de Toolkit Suïcidepreventie voor ggz-professionals. Het betreft het narratief interview, een diagnostisch instrument om suïcidaal gedrag in kaart te brengen.

Casusconceptualisatie

Dat schrijft 113 Zelfmoordpreventie op 15 november (https://www.113.nl/actueel/113-lanceert-een-nieuwe-tool-om-suicidaal-gedrag-kaart-te-brengen). Met behulp van open vragen zoomen hulpverlener en cliënt samen in op een piekmoment: een moment in de afgelopen periode waarop de cliënt in zijn/haar eigen beleving het dichtst bij zelfdoding was. Cliënt en hulpverlener onderzoeken factoren die hebben bijgedragen aan het suïcidale gedrag. Het resultaat van het narratief interview is een casusconceptualisatie, die concrete aanknopingspunten geeft voor het veiligheidsplan en het behandelplan.

Toolkit

De Toolkit Suïcidepreventie (https://web.alii.care/protocols/3616?client=113) is een interactieve digitale omgeving die GGZ-professionals praktische ondersteuning biedt bij het herkennen en behandelen van cliënten met suïcidaliteit. De Toolkit Suïcidepreventie bevat alle aanbevelingen uit de Multidisciplinaire Richtlijn voor de Diagnostiek en Behandeling van Suïcidaal Gedrag (MDR). Een panel van deskundigen op het gebied van suïcidepreventie actualiseert de Toolkit regelmatig om belangrijke wetenschappelijke ontwikkelingen in de praktijk te brengen.

 

Lees ook andere artikelen over suïcidepreventie (https://www.ggztotaal.nl/tp-29166-2/fzelfmoord)

----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou!

GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

113-zelfmoordpreventie 113-zelfmoordpreventie