LVB in de psychiatrie

(Adv.)

Landelijke congres op woensdag 31 januari in Amsterdam

 

Naar schatting heeft 40% van de patiënten in de GGZ een licht verstandelijke beperking. Hoe lager het niveau van functioneren, hoe groter de kans op een atypische presentatie van een psychische stoornis. Voor goede, passende zorg binnen de GGZ is het dus belangrijk om een LVB te herkennen en de behandeling en communicatie/bejegening hierop aan te passen.

Tijdens dit congres besteden we aandacht aan zorg voor cliënten met een LVB in combinatie met psychiatrische en soms ook verslavingsproblematiek. Naast diagnostiek en screening praten we over inzichten in psychopathologie, interventies en het inrichten van de zorg.

Doelgroep

Dit congres is bedoeld voor artsen, behandelaren en verpleegkundig specialisten in de ambulante en residentiële GGZ en/of gehandicaptenzorg. Als je werkzaam bent als begeleider in de gehandicaptenzorg of als verpleegkundige op een groep in de GGZ ben je van harte welkom om deel te nemen aan het congres ‘Psychiatrie in de gehandicaptenzorg’ (programma is nog in ontwikkeling, mail ons als je op de hoogte wil blijven).
 

Programma

09:30: Registratie en ontvangst

10:00: Opening door de dagvoorzitter, door Jolien Schölvinck

10:25: LVB in de psychiatrie, door Jeanet Nieuwenhuis

11:40: Suïcidaal gedrag bij mensen met een verstandelijke beperking, door Jannelien Wieland

12:15: Transitiezorg; overgang van 18- naar 18+, Agnies van Eeghen

Middagprogramma met keuzesessies

14:00: Sessieronde I
* SEO (Sociaal emotionele ontwikkeling) – diagnostisch onderzoek, óf:
* Triple Problematiek: LVB, psychiatrie en verslaving

15:10: Sessieronde II
* Sessie C: LVB en trauma óf:
* Sessie D: In gesprek met ervaringdeskundigen

16:10       Einde programma, napraten met een drankje

Accreditatie

Verpleegkundig Specialisten Register (VSR): 4 punten

Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP)*: 4 punten

NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG)*: aangevraagd

*Artsen mogen 25% van hun 5-jaarlijkse punten buiten hun vakgebied halen.

Staat jouw vereniging er niet bij? Neem dan tijdig contact met ons op. Wij zullen bij voldoende interesse jouw verzoek in overweging nemen. Wij voorzien iedere deelnemer van een bewijs van deelname.

Prijzen en kortingen

Je investering: € 375,- excl. btw

Vroegboekkorting: t/m 27 november €25,-

Collegakorting: Jouw collega(’s) ontvangen ieder € 35,00 korting bij inschrijving op dezelfde dag en wanneer het factuuradres hetzelfde is. Jij schrijft je in voor het reguliere tarief en elke collega kan zich registreren met € 35,00 korting.

Groepskorting: Elk vijfde persoon neemt gratis deel bij gelijktijdige inschrijving via het groepsregistratieformulier, dat je hier kunt downloaden. Reeds ingeschreven personen kunnen geen deel uitmaken van de groepsaanmelding.

Ga voor meer informatie en om in te schrijven naar de site van Medilex (https://www.leidscongresbureau.nl/events/congres-lvb-in-de-psychiatrie-l2358?utm_source=ggztotaal.nl&utm_medium=organic&utm_campaign=l2358-agenda)

 

LVB in de Psychiatrie LVB in de Psychiatrie