Congressen en workshops over prikkelverwerking, gedragsproblemen en autisme

(Adv.)

Er staat weer Inspirerende en informatieve scholing op de agenda!

 

Een greep uit het aanbod van 11 congressen dit najaar:


Prikkelverwerking bij kinderen en jongeren

FYSIEK OF ONLINE CONGRES | 21 NOVEMBER 2023

Goede prikkelverwerking is cruciaal voor een gezonde cognitieve, sociale en emotionele ontwikkeling. Helaas verloopt sensorische informatieverwerking (SI) niet bij alle kinderen en jongeren optimaal. Wat weten we over prikkelverwerking bij ADHD, Autisme, gedragsproblemen of (L)VB?

 

Gedragsproblemen bij kinderen en jongeren

FYSIEK OF ONLINE CONGRES | 9 NOVEMBER 2023

Externaliserende gedragsproblemen hebben een enorme impact op het leven van kinderen en jongeren zelf, maar ook op dat van hun omgeving. Welke biopsychosociale factoren liggen eraan ten grondslag en wat kun je samen met de omgeving (ouders en scholen) doen in de behandeling?

 

Autisme bij pubers

ONLINE-WORKSHOP | 28 SEPTEMBER 2023

De puberteit is een uitdagende periode voor jongeren met autisme. Allerlei lichamelijke, cognitieve en sociale veranderingen gaan gepaard met intense emoties en ontregeld gedrag. Ook worden de contacten met ouders, leeftijdsgenoten en leerkrachten ingewikkelder. Hoe kunnen we pubers met ASS helpen om beter met alle veranderingen om te gaan?

 

Aan de slag met Verbindend gezag

ONLINE-WORKSHOP | 16 NOVEMBER 2023

In onze huidige maatschappij werkt de oude autoriteit niet meer. Hoe geef je grenzen, regels en structuur aan op en blijf je tegelijkertijd in contact met kinderen en jongeren? In deze praktische workshop gaat u met verschillende interventies uit Verbindend gezag en Geweldloos verzet aan de slag.

 

Autisme en verslaving bij (jong)volwassenen

ONLINE-WORKSHOP | 5 OKTOBER 2023

Mensen met autisme hebben een verhoogde kans op verslavingsproblemen. Een reden hiervoor kan zijn dat zij vaak meer stress ervaren. Hoe help je (jong)volwassenen met autisme om meer grip te krijgen op hun gebruik en/of verslavingsgedrag én op de onderliggende stress?

Kijk voor meer informatie op www.11congressen.nl (http://www.11congressen.nl)

11congressen 11congressen