Psychotrauma bij kinderen en jongvolwassenen

(Adv.)

Congres op woensdag 11 oktober in Eindhoven

 

Het congres over het omgaan met psychotrauma bij jeugdigen en (jong)volwassenen is in 2023 op zowel hulpverlening als het onderwijs gericht. Zowel in de hulpverlening als in het onderwijs kom je kinderen en jeugdigen tegen die ingrijpende ervaringen hebben meegemaakt en daar dagelijks de schadelijke gevolgen van ondervinden. Dat betekent niet alleen een zware emotionele ballast voor het kind, ook voor professionals is het niet altijd eenvoudig om hier goed mee om te gaan. Het is daarom essentieel dat je als professional goed geïnformeerd bent over trauma en evidence based kennis en handreikingen voor preventie en behandeling. Tijdens dit congres delen zeven experts uit verschillende disciplines de nieuwste inzichten en ontwikkelingen in relatie tot de begeleiding en behandeling van psychotrauma bij kinderen en jong volwassenen.  

Lees meer… (https://www.congresburo.com/combi-aanbod/479/psychotrauma-bij-kinderen-en-jong-volwassenen-editie-2023.html)

De online editie van dit congres gaat op 1 november 2023 van start.

 

Sprekers

Dr. Irma Hein (Levvel en Amsterdam UMC) - Van wetenschap naar praktijk

Prof. Dr. Ramón Lindauer (Levvel) - Hulp bij trauma in de kindertijd

Dr. Jeroen Knipscheer (Arq Nationaal Psychotrauma Centrum) - Cultuursensitief behandelen in de GGz

Dr. Liesbeth Mevissen (Mevissen Psychotrauma) - EMDR-therapie voor PTSS en andere psychotrauma en stressorgerelateerde stoornissen

Dr. Howard Bath (Anglicare NT) - Three Pillars of Transforming Care (Engelstalig)

Prof. Dr. Rolf Kleber (Universiteit Utrecht) - Psychologische verwerkingsprocessen na schokkende ervaringen

Drs. Marike van Gemert (Academie voor Praten met Kinderen) - Disclosure gesprekken met kinderen en tieners

 

Accreditatie, korting en aanmelding

Voor dit jaarlijkse congres is accreditatie aangevraagd bij SKJ, FGzPt, Kwaliteitsregister V&V, NIP K&J / NVO-OG, Register Vaktherapie, Registerplein, Verpleegkundig Specialisten Register en AbSG.

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op de website van het Euregionaal Congresburo (https://www.congresburo.com/combi-aanbod/479/psychotrauma-bij-kinderen-en-jong-volwassenen-editie-2023.html).

psychotrauma psychotrauma