Roeien van Maastricht naar Rotterdam om aandacht te vragen voor PTSS

Roeiers van Dutch Marines Rowing Challenge starten aanstaande zaterdag 26 augustus met een roeitocht van 7 dagen om geld in te zamelen voor de stichting Help Ze Thuiskomen. Het doel van deze stichting is het vragen van begrip, het geven van aandacht aan en het genereren van geld voor (oud) mariniers en andere geüniformeerde (oud) beroepsbeoefenaren die in het dagelijks leven te maken hebben met (de gevolgen van) PTSS. Een posttraumatische stressstoornis die zij hebben opgelopen in de uitoefening van hun beroep dat zij sindsdien niet meer (op dezelfde wijze) kunnen uitoefenen. De stichting bestaat sinds  2020.

Zeven roeisloepen starten zaterdag in Maastricht deze ’monstertocht’, met elk negen bemanningsleden, om uiteindelijk op 2 september in Rotterdam aan te komen, waar op dat moment de Havendagen plaatsvinden. De afstand van 358 kilometer is niet geheel toevallig: het getal staat gelijk aan de bestaansjaren van het Korps Mariniers. De organisatie van deze prestatietocht is in handen van Dutch Marines Rowing Challenge.

Deze tocht duurt in totaal acht dagen en heeft tussenstops in Thorn, Roermond, Gennep, Arnhem, Culemborg en Schoonhoven. Doel is maatschappelijke aandacht en begrip te vragen voor de gevolgen van een posttraumatische stressstoornis bij (oud-) mariniers en andere geüniformeerden. Er wordt geld ingezameld voor meerdere doelen, van wetenschappelijk onderzoek tot de aanschaf van een hulphond.

Het is voor de vierde keer dat deze monstertocht wordt gehouden. In 2015 werd de afstand van Rotterdam naar Londen overbrugd, in 2017 ging het van Den Helder naar Wilhelmshaven en in 2018 werd van Vlissingen naar Rotterdam geroeid. De tocht van Maastricht naar Rotterdam is 358 kilometer en dat staat voor het aantal jaren dat het korps mariniers, aanjager van het evenement, bestaat.

Meer informatie is te vinden op:
- De Facebook pagina van Dutch Marines Rowing Challenge (https://www.facebook.com/search/top/?q=Dutch%20Marines%20Rowing%20Challenge)
- De website van Stichting Help ze thuiskomen (https://helpzethuiskomen.nl/)

Lees ook andere artikelen over PTSS (https://www.ggztotaal.nl/tp-29166-2/ptss)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

Dutch Marines Rowing Challenge Dutch Marines Rowing Challenge