Overprikkeling

(Adv.)

Nationaal Jaarcongres op donderdag 22 juni in Zeist

 

Overprikkeling blijkt een rol te spelen bij veel verschillende psychiatrische aandoeningen, zoals burn-out, trauma, niet aangeboren hersenletsel en psychoses. Door meer te weten over overprikkeling, kun je cliënten beter begeleiden en behandelen.

Het derde Nationaal Jaarcongres Overprikkeling (https://sympopna.nl/events/congres-overprikkeling-s2302?utm_source=ggztotaal&utm_campaign=nieuwsbericht&utm_id=s2302) laat zien hoe je overprikkeling kunt herkennen, hoe het andere klachten kan beïnvloeden en wat je kunt doen om cliënten te helpen.  Dit kan bijvoorbeeld overmedicatie voorkomen en leiden tot betere behandelresultaten.

Overprikkeling
Overprikkeling betekent dat stukjes informatie niet goed door de hersenen worden verwerkt. Dit gaat gepaard met een groot scala aan klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, stress, verminderde concentratie, slaapproblemen, onrust, en het overlopen van emoties. Bij veel psychiatrische aandoeningen kan overprikkeling een rol spelen. We brengen op deze dag de nieuwste inzichten uit wetenschap en praktijk samen. Je gaat naar huis met nieuwe informatie en concrete tips om deze in jouw eigen behandelpraktijk toe te passen.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere overprikkeling bij niet-aangeboren hersenletsel, geheugenklachten bij burn-out, lichaamsgericht werken en de invloed van muziek. Tijdens de pauzes en borrel is er volop ruimte om ervaringen uit te wisselen met vakgenoten.

Doelgroep
Het congres is interessant voor psychologen, (ortho-)pedagogen, psychiaters, verpleegkundigen, vaktherapeuten, onderwijskundigen, arbeidsdeskundigen en anderen die belangstelling hebben voor het onderwerp overprikkeling.

Ga naar de site van Sympopna (https://sympopna.nl/events/congres-overprikkeling-s2302?utm_source=ggztotaal&utm_campaign=nieuwsbericht&utm_id=s2302) voor meer informatie, onder andere over het programma, de sprekers, accreditatie, de kosten en de exacte locatie.
 

Overprikkelig Overprikkelig