Hoogsensitiviteit is onzin. Of toch niet?

Neurowetenschapper en hoogleraar Judith Homberg van het Radboudumc vertelt in een mini-college van de Universiteit van Nederland in vijf minuten over hoogsensitiviteit. Bestaat het echt en wat betekent dit?  Je vindt het college hier. (https://www.youtube.com/watch?v=HxmzcS2eQkM)

Heb je vaak last van prikkels zoals harde geluiden, sterke geuren of fel licht, of ben je gevoelig voor andermans stemming? Dan zou je zomaar hoogsensitief kunnen zijn. Het bestaat echt, blijkt uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken.

Volgens neurowetenschapper Judith Homberg van het Radboudumc is hoogsensitiviteit niet zo zwart-wit als het lijkt - je bent hoogsensitief of niet - maar eerder een soort glijdende schaal. ’De meeste mensen zitten in het midden. Hoogsensitiviteit komt bij een deel van de mensen in meerdere of mindere mate voor. Het is geen aandoening of stoornis, het is een persoonlijkheidskenmerk. Je bent dus hoogsensitief in plaats van dat je het hebt.’

In dit college voor de Universiteit van Nederland legt Homberg uit wat hoogsensitiviteit is, wat het betekent en hoe het zich uit.
Je vindt het college hier. (https://www.youtube.com/watch?v=HxmzcS2eQkM)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

sensitief sensitief