Amerikaanse ggz-aanbieder deelt gegevens van 3,1 miljoen patiënten met adverteerders

De Amerikaanse ggz-aanbieder Cerebral heeft de persoonlijke informatie van ruim 3,1 miljoen patiënten met adverteerders gedeeld. Dat schrijft Security.nl (https://www.security.nl/posting/788800/Amerikaanse+ggz-aanbieder+deelde+data+3,1+miljoen+pati%C3%ABnten+met+adverteerders), dat zich daarbij baseert op een persbericht van Cerebral (https://cerebral.com/static/hippa_privacy_breach-4000c6eb21449c2ecd8bd13706750cc2.pdf) zelf.
Dit gebeurde via een trackingpixel waardoor data naar Google, Meta, TikTok en andere derde partijen ging.

Cerebral voorziet in een abonnement op geestelijke gezondheidszorg dat klanten doorlopende, uitgebreide toegang biedt tot online zorg en medicatiebeheer voor een maandelijks tarief. Op haar website (https://cerebral.com/) schrijft Cerebral hulp te bieden bij een groot aantal psychische klachten, zoals depressie, angst, ADHD en trauma.

Sinds het bedrijf eind 2019 startte gebruikte het op de eigen platforms trackingpixels en andere trackingtechnologieën waardoor gebruikersdata naar de eerder genoemde techbedrijven en andere derde partijen werd gestuurd. Het gaat om naam, telefoonnummer, e-mailadres, geboortedatum, ip-adres, klantnummer en andere demografische informatie. Wanneer gebruikers ook een self-assessment deden gaat het ook om de betreffende gekozen dienst en bepaalde gezondheidsinformatie. Voor cliënten die een abonnement afnamen zijn type abonnement, afspraakdatums, behandeling en andere klinische informatie gelekt.

Lees verder op Security.nl (https://www.security.nl/posting/788800/Amerikaanse+ggz-aanbieder+deelde+data+3,1+miljoen+pati%C3%ABnten+met+adverteerders)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

MP900422458 MP900422458