Beroepsvereniging psychologen publiceert Wegwijzer voor regelgeving in de zorg

Om de ingewikkelde en soms ondoorzichtige regelgeving voor psychologen in de zorg inzichtelijk te maken, heeft het NIP een Wegwijzer ontwikkeld. Het resultaat is een toegankelijk en in de praktijk bruikbaar hulpmiddel en naslagwerk, om makkelijk relevante informatie over de wetten en regels – en hoe deze toe te passen – te vinden. De Wegwijzer is zo onderdeel van professioneel handelen als psycholoog.

Eén geheel met Beroepscode, AST-NIP en tuchtrecht

Naast de bundeling van relevante wet- en regelgeving, wordt in de Wegwijzer ook aandacht besteed aan uitspraken van de tuchtrechter. Zo is het een belangrijke aanvulling op de Beroepscode en de Algemene Standaard Testgebruik (AST) van het NIP.

Het geheel is, naast vakinhoudelijke richtlijnen en veldnormen, onderdeel van de professionele standaard voor psychologen in de gezondheidszorg. Dit is de kapstok voor de kwaliteit van de beroepsuitoefening. Ook de tuchtrechter kan deze professionele standaard betrekken bij het toetsen van het beroepsmatig handelen van psychologen.

Voor álle psychologen in de zorg

De Wegwijzer is bedoeld voor alle psychologen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg, waaronder gz-psychologen en klinisch (neuro)psychologen, schrijft het NIP. Ook is deze relevant voor in de gezondheidszorg werkende psychologen met een universitair masterdiploma, de PSYCHOLOOG NIP® en de Registerpsycholoog NIP. De Wegwijzer is kosteloos beschikbaar voor iedereen, zodat deze ook toegankelijk is voor bijvoorbeeld cliënten, advocaten en leden van tuchtcolleges. De Wegwijzer wordt jaarlijks geactualiseerd.

Je vindt de complete Wegwijzer hier (https://psynip.nl/wp-content/uploads/pdfs/Wegwijzer-wet-en-regelgeving-voor-psychologen-in-de-gezondheidszorg.pdf).

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

 

MP900422458 MP900422458