Hoe breng je meer zingeving in je ggz-werk?

(Adv.)

De opleiding Non-Duale Therapie: een vernieuwende visie op therapie

 

Hoe geef je bevredigend antwoord op de vragen die uiteindelijk ieder mens heeft en die vaak ten grondslag liggen aan de problemen waar je cliënt mee worstelt? Antwoord op vragen als “Wie ben ik ten diepste?” en “Hoe verhoud ik me tot dit leven?” vind je niet binnen de persoonlijkheidsstructuur, maar vragen om een ruimere blik. De combinatie van spiritualiteit en psychologie blijken de toegang tot een antwoord op deze vragen, en daarmee een vervuld leven.

De non-duale visie gaat uit van de ongeschonden heelheid van de mens. Een heelheid die onder alle pijn, alle verwarring en het trauma als een stille achtergrond altijd aanwezig is. Weliswaar uit het zicht onttrokken maar geduldig wachtend om hervonden te worden. Deze stille achtergrond kun je bewustzijn of non-duaal gewaarzijn noemen. Het is het bewustzijn dat voorafgaat aan alles wat we over onszelf denken, ongeacht de sporen die het leven lijkt te hebben nagelaten.

Wanneer je de cliënt kennis laat maken met deze ongeschonden heelheid in zichzelf ontstaat er direct een nieuwe basis om vanuit te werken. Ontspanning, geluk en liefde zijn niet meer stipjes aan de horizon die misschien bereikt zullen worden nadat de problemen zijn opgelost. Ze zijn het vertrekpunt geworden. Vanuit deze bron kun je vele male effectiever en efficiënter werken met hulpvraag van de cliënt.

De non-duale visie op therapie is gebaseerd op een combinatie van de wijsheid van eeuwenoude spirituele tradities en kennis uit Westerse psychotherapie. Deze combinatie stelt je in staat om veel directer tot de kern van de vraag van je cliënten door te dringen. Je laat je niet langer afleiden door de omstandigheden en allerhande cognitieve verhalen.

Als therapeut ben je aanwezig vanuit een ruimer bewustzijn waardoor je zowel met mededogen aanwezig kijkt naar de moeilijkheden van de cliënt als dat je de dieperliggende kwestie herkent. 

Dit maakt dat jij kunt ontspannen en je kunt bevrijden van het idee dat jij als therapeut van alles zou moeten oplossen. Daarnaast blijkt de cliënt opgelucht te zijn wanneer je hem of haar in contact brengt met waar het wezenlijk om gaat.

In de GGZ Non-duale Therapie Opleiding (https://www.artoflife.nu/trainingen/ggz-opleiding-de-heelheid-van-verwarring-1/) ontdek je hoe je volkomen open en resonerend aanwezig kunt zijn bij het geluk en het lijden van de ander. Dit wakkert energie en levenslust aan, zowel bij de cliënt als bij jezelf!

 

Deze opleiding (https://www.artoflife.nu/trainingen/ggz-opleiding-de-heelheid-van-verwarring-1/) is geschikt voor therapeuten uit verschillende vakgebieden die verlangen naar verdieping in hun werk, naar een meer ontspannen manier van werken en naar manieren om je te verbinden met je cliënten zonder daarbij jezelf te verliezen.

Meer informatie over de opleiding vind je hier (https://www.artoflife.nu/trainingen/ggz-opleiding-de-heelheid-van-verwarring-1/)

non-duale therapie non-duale therapie