Coping en veerkracht

Jaarlijks Congres op donderdag 16 maart 2023 in Utrecht

 

Wanneer kinderen, jongeren of volwassenen met tegenslag geconfronteerd worden, kan dat op verschillende mensen een heel verschillende impact hebben. Onderzoek laat steeds vaker zien dat het beschikken over goede copingstrategieën en voldoende mentale veerkracht bescherming bieden tegen de ontwrichtende effecten van tegenslag en trauma. Maar hoe kun je als hulpverlener mensen helpen in het vergroten van hun veerkracht en het ontwikkelen van gezonde coping strategieën? Welke rol speelt gehechtheid? Hoe sta je mensen bij die veel stress ervaren of een traumatische gebeurtenis hebben meegemaakt? Hoe doe je dat dan bij mensen met een niet-westerse culturele achtergrond of een licht verstandelijke beperking? En kun je in het onderwijs op de een of andere manier levensvaardigheden en incasseringsvermogen ontwikkelen die gedurende de rest van het leven van de leerling nuttig kunnen zijn?  Deze en andere, gerelateerde vragen worden door de sprekers op dit congres (https://www.congresburo.com/aanbod/440/coping-en-veerkracht-editie-2023.html) uitvoerig behandeld.

De online uitvoering van dit congres start op 1 april 2023.

Meer… (https://www.congresburo.com/aanbod/440/coping-en-veerkracht-editie-2023.html)

Sprekers

Prof. Dr. Anne-Laura van Harmelen (Universiteit Leiden) - Veerkracht na Jeugdtrauma

Drs. Michael Portzky (Psychiatrisch Centrum Gent-Sleidinge) - De link tussen veerkracht en coping

Prof. Dr. Erno Hermans (Radboud Universitair Medisch Centrum) - Stress en veerkracht in de hersenen

Drs. Leony Coppens (Praktijk Leonie Coppens) - Getraumatiseerde kinderen - veerkrachtige volwassenen

Dr. Carolien Gravesteijn (Hogeschool Leiden) - Levensvaardigheden leren en veerkracht opdoen

Dr. Julia Bala (Centrum 45) - Versterking van veerkracht bij migranten, vluchtelingen en asielzoekers

Drs. Aafke Scharloo (Zelfstandig klinisch psycholoog) - Veerkracht van ouders van een kind met een verstandelijke beperking

Accreditatie, korting en aanmelding

Voor dit jaarlijks congres is accreditatie aangevraagd bij FGzPt, NIP K&J/NVO-OG, SKJ, Registerplein, LV POH-GGZ, Kwaliteitsregister V&V, VSR en het Register Vaktherapie.

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op de website van het Euregionaal Congresburo (https://www.congresburo.com/aanbod/440/coping-en-veerkracht-editie-2023.html).

 

coping en veerkracht coping en veerkracht