Chief Nursing Officer moet bij Arkin positie verpleegkundigen versterken

Verpleegkundig specialist ggz Elfi Rookhuizen is binnen Arkin gestart als Chief Nursing Officer (CNO). Volgens Arkin is de Amsterdamse ggz-instelling hiermee de eerste specialistische ggz-instelling met een CNO. De CNO is de verbindende schakel tussen bestuur, beleid, verpleegkundige professie en de beroepspraktijk. Het doel is excellente (verpleegkundige) zorg, in een aantrekkelijke omgeving waar verpleegkundigen graag werken en waar aandacht is voor hun professionele identiteit.

De verpleegkundige beroepsgroep is de grootste beroepsgroep (bijna 900 van de ruim 4200 medewerkers) binnen Arkin, een belangrijke drijvende kracht dus binnen de organisatie. Aantrekken van verpleegkundigen is een kunst, behouden van goede en gedreven verpleegkundigen des te meer. In de komende jaren wil Arkin, onder leiding van de CNO, daarom nog meer inzetten op versteviging van positionering, zeggenschap, verpleegkundig leiderschap en ontwikkelkansen voor de verschillende verpleegkundige beroepen (verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten). Zij krijgen de ruimte en worden ondersteund om vanuit hun kennis en expertise invloed uit te oefenen op het beleid.

Elfi Rookhuizen zegt daarover op de website van Arkin: ”Verpleegkundigen zijn van nature bescheiden, zij mogen de kracht en toegevoegde waarde van hun kennis en vaardigheden beter uitdragen. Als CNO hoop ik hieraan bij te dragen door te stimuleren, te prikkelen, beroepsontwikkeling te versterken en werkplezier en beroepstrots te bevorderen.”

Floor van Dijk, Raad van Bestuur Arkin: “Nu en in de toekomst hebben we goede verpleegkundigen nodig om mensen met een ernstige psychische kwetsbaarheid te behandelen en te begeleiden in hun herstel. Juist deze professionals zijn vaak de stevige schakels in het netwerk van een cliënt die de bruggen slaan tussen mentale en fysieke gezondheid en sociaal welzijn. Arkin wil deze profs koesteren en ontwikkelen. En daar nog beter in worden”.

Bron: Arkin (https://arkin.nl/arkin-stelt-als-eerste-ggz-instelling-chief-nursing-officer-aan/)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

verpleegkundige 3a-2 verpleegkundige 3a-2

Reacties
Reactie: (M.J. de Haan)
12-12-2022, 15:07
Fijn te vernemen dat de verpleegkundigen in de toekomst betere ondersteuning en begeleiding krijgen, in het bijzonder waar het gaat om al de hoognoodzakelijke kennisdelingen met het management niet slechts als 'signalen' van de werkvloer te aanschouwen maar de weg vrijmaken voor het openhartig, gelijkwaardig contact met de manager.