Kijktip voor vanavond: over jongeren met een burn-out

Docu ‘Brandstof’ over jongeren met een burn-out, vanavond op NPO 2

 

Sporten, studeren, werken, uitgaan, deadlines, slaap, geld, huishouden. Soms word je er doodmoe van. Gewoon een paar weken op vakantie gaan en dan ben je er wel weer. Toch? Of kan het ook anders uitpakken?

In Brandstof zien we zes jonge mensen die een burn-out hebben gehad. Plotseling zaten zij voor maanden of soms zelfs jaren thuis. Hoe voelt het als douchen en aankleden ineens dagtaken zijn geworden? En hoe ga je om met een paniekaanval middenin een drukke supermarkt? Ze delen hun ervaringen uit deze ingrijpende fase uit hun leven. Op jonge leeftijd hebben ze gedwongen moeten herontdekken waar hun grenzen liggen, ook nog lang na herstel. De verhalen laten een collectief patroon zien. Hoe kan het toch dat er zoveel mensen in de bloei van hun leven al volledig opgebrand raken?

Dinsdag 4 oktober, 23.17, NPO 2, 23.13

Regie: Bo van der Meer (Cheek to Cheek) & Roswitha de Boer-Zuiderveen,
Cinematografie: Thomas van Krugten,
Geluidsopname & sound design: Job Michel,
Montage: Bobbie Roelofs,
Muziek: Merlijn Nash,
Mixage: Rosanne Blokker,
Grafisch ontwerp: Bob van der Meer,
Colorist: Rachel Stone,
Uitvoerend producent: Zoë Niezen,
Producent: Julia Rombout, July Film,
Omroep: NTR

Teledoc Campus is een samenwerkingsproject van NPO, CoBO, Nederlands Filmfonds en NPO-fonds voor de ontwikkeling van documentairetalent. Jonge regisseurs en producenten krijgen de kans met korte documentaires ervaring op te doen.

Bron: Persbericht

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

brandstof brandstof