AD(H)D - ODD / CD

(Adv)

Eéndaagse training op woensdag 2 november in Eindhoven

 

Op een interactieve wijze wordt uitleg gegeven over de oorzaak, kenmerken en aanpak van kinderen en jeugdigen met (kenmerken van) AD(H)D, Oppositional Defiant Disorder (ODD) en/of Conduct Disorder (CD). Er gaat aandacht uit naar de normale breinontwikkeling en specifiek de executieve functies in relatie tot “brein en gedrag”. Daarna wordt de brug geslagen naar effectief bewezen benaderingen en hoe deze uitgevoerd kunnen worden zowel in het onderwijs als in de hulpverlening. Kennis en vaardigheid over behandeling en begeleiding staat centraal.

Daarnaast wordt er aandacht besteed aan veel voorkomende comorbide problemen, zoals oppositioneel gedrag / gedragsstoornissen en angst en somberheid. Ook hier staat herkenning, oorzaak maar vooral aanpak in de dagelijkse praktijk centraal. Hierbij kunnen uiteraard linken gelegd worden naar andere problematieken, zoals autisme spectrum problemen of hechtingsproblemen waarbij ADHD kenmerken veelvuldig voorkomen maar een gedifferentieerde aanpak.

Meer... (https://www.ces-educatie.nl/aanbod/ad-h-d-odd-cd.html#a_aid=GGzTotaal&a_bid=7937b669)

Deze praktijkgerichte training is bedoeld voor professionals die in hun praktijk te maken hebben met personen met ADHD, ODD/CD. Daarbij valt te denken aan HBO-opgeleide werknemers in het onderwijs en de jeugd(gezondheids)zorg.
De hoofddocent van deze training werkte decennia lang als groepswerker, behandelcoördinator en gezinstherapeut in de kinder- en jeugdpsychiatrie en als zorgcoördinator in het speciaal onderwijs. Momenteel is hij werkzaam als zorgcoördinator en gezinstherapeut in de ambulante GGZ. 

De training (https://www.ces-educatie.nl/aanbod/ad-h-d-odd-cd.html#a_aid=GGzTotaal&a_bid=7937b669) is geaccrediteerd voor SKJ - Jeugd- en gezinsprofessional .

Incompany

Wil je deze scholing met een groep van min. 12 tot max. 20 deelnemers volgen? Dan is het voordelig om een offerte aan te vragen om deze cursus incompany te laten verzorgen.

Ga voor meer informatie naar de site van het Centrum voor Educatie en Supervisie (CES) (https://www.ces-educatie.nl/aanbod/ad-h-d-odd-cd.html#a_aid=GGzTotaal&a_bid=7937b669)

ad(h)d ad(h)d