'Walk into the Light', een wandeling om stil te staan bij suïcide

Op maandagochtend 5 september wordt er op acht verschillende locaties in Nederland een Walk into the Light georganiseerd. Een wandeling naar het licht toe om stil te staan bij de mensen die door suïcide om het leven zijn gekomen, om aandacht te vragen voor/te geven aan naasten van suïcidaliteit en mensen die zelf te maken hebben met suïcidale gedachten. Dat schrijft de Stichting Suïcide Preventie Centrum.

Het samen op weg gaan gaat niet alleen om het samenbrengen van mensen die te maken hebben met suïcidaliteit. Het gaat ook om het samen op weg gaan met organisaties en instellingen die te maken hebben met suïcidaliteit. Het gaat om het samen werken om iedereen die te maken heeft met suïcidaliteit (zelf, als naaste of als nabestaande) de ondersteuning te bieden die iemand nodig heeft.

De Stichting zegt dan ook erg blij te zijn met de betrokkenheid van de diverse GGZ instellingen. Op een aantal locaties maken zij het mogelijk dat er een Walk into the Light wordt georganiseerd. Soms door financiële ondersteuning en soms door het beschikbaar maken van benodigdheden (BHV medewerker, catering, locatie, etc.).

----------------------------------
Denk jij weleens aan zelfmoord of ken je iemand die dat doet? Praten helpt!
Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113
----------------------------------

De Walk into the Light wordt georganiseerd zonder budget, de enige inkomstenbron is de vrijwillige bijdrage van de deelnemers. De Stichting vraagt daarom aan de deelnemers om bij te dragen naar vermogen omdat het niet voor iedereen is weggelegd om financieel iets bij te dragen.

Wil jij wel iets bijdragen maar ben je niet in staat om deel te nemen? Dan kun je een bijdrage overmaken naar de Stichting Suïcide Preventie Centrum o.v.v. Walk into the Light bijdrage. Het bankrekeningnummer van de stichting is NL14 RABO 0372 5344 14. De Stichting Suïcide Preventie Centrum is een ANBI Stichting.

Bron en meer informatie: Walk into the Light (https://walkintothelight.nl/walk-into-the-light-samen-op-weg/)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

Walk into the light Walk into the light