Eetproblemen bij jonge kinderen

(Adv.)

Jaarlijks congres op woensdag 23 november 2022 in Utrecht.

 

Niet kunnen of willen eten behoort tot de meest voorkomende problemen waarvoor ouders van baby’s, peuters en kleuters behandeling zoeken. Bij maar liefst 25 tot 40% van de jonge kinderen worden voedingsproblemen gerapporteerd – vooral trage voedselinname, voedselweigering, kieskeurig eten en braken. Maar ook allergieën, obesitas en leefstijl zijn onderwerpen die veel aandacht behoeven. Tijdens het jaarlijks congres over eten en eetproblemen laten deskundigen vanuit verschillende invalshoeken hun licht over het onderwerp schijnen.

Vanaf 1 januari 2023 is dit congres ook online te volgen, waarbij je als deelnemer alle presentaties in een gebruikersvriendelijke online omgeving kunt bekijken.

In het ochtendprogramma staan twee van de drie sprekers stil bij de kracht van preventie. Niet alleen om eetproblemen te voorkomen, maar ook om ervoor te zorgen dat kinderen zo gezond mogelijk opgroeien. Hoe kunnen we ouders helpen met het creëren van een gezonde leefstijl en een gezond gewicht bij hun kind? De derde plenaire lezing gaat over de rol van hechting bij moeilijk eetgedrag. ’s Middags kan er in het live congres een keuze worden gemaakt uit vier praktisch gerichte deelsessies. De overige twee deelsessies kan men dan later online bekijken. 

Meer… (https://www.congresburo.com/combi-aanbod/427/eetproblemen-bij-jonge-kinderen-editie-2022.html)

 

Sprekers

Prof. Dr. Ir. Jaap Seidell (Vrije Universiteit Amsterdam) - Op naar een gezonde generatie

Prof. Dr. Koen Joosten (Erasmus MC-Sophia) - Fruit en groente eten moet – maar hoe dan?

Drs. Renee Uittenbogaard (Basic Trust) - Moeilijk eetgedrag testcase voor ouder-kindrelatie

Irene Herpertz BSc. (VieCuri Kinderallergiecentrum) - Voedselallergie bij kinderen state of the art in behandeling en preventie

Katja Passchier BSc. (Basalt Revalidatie) - Eten als het niet vanzelf gaat

Anita van Eeden BSc. (Basalt Kinderrevalidatie) - Als zintuigen roet in het eten gooien - gevraagd

Maaske Treurniet MA (Volmondig Logopedie) - Omgaan met huis-, tuin en keukenvragen van ouders

 

Accreditatie, korting en aanmelding

Voor dit jaarlijkse congres is accreditatie aangevraagd bij Kwaliteitsregister V&V, AbSG (KNMG/GAIA), VSR, ADAP (NVD en NVLF), SKJ, NIP K&J/NVO-OG, KNGF, FGzPt, Registerplein en DAIMH.

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op de website van het Euregionaal Congresburo (https://www.congresburo.com/combi-aanbod/427/eetproblemen-bij-jonge-kinderen-editie-2022.html).

 

Eetproblemen Jonge Kinderen Eetproblemen Jonge Kinderen