Hoogbegaafdheid

(Adv.)

Congres op donderdag 3 november in Utrecht.

 

Mensen die hoogbegaafd zijn, zijn niet alleen maar hoogintelligent, gedreven en nieuwsgierig, ze leggen ook vaak de lat te hoog voor zichzelf, of hun omgeving verwacht te veel van ze. Daarnaast kunnen ze met tal van sociale- en psychologische problemen te maken hebben. Ze zijn ”anders” dan hun klasgenoten of collega’s en vallen daardoor nogal eens buiten de groep.   Hoe je als hulpverlener, begeleider of leerkracht met kwetsbaarheden van hoogbegaafden kunt omgaan, is het centrale thema van deze editie van het jaarlijks congres hoogbegaafdheid. Vooraanstaande wetenschappers en ervaren uitvoerend werkers delen hun inzichten en werkwijzen met betrekking tot deze bijzondere groep mensen.

Meer... (https://www.congresburo.com/#a_aid=GGzTotaal)

 

Sprekers

Prof. Dr. Tessa Kieboom (Exentra) - Hoogbegaafd en faalangst

Prof. Dr. Ir. Kathleen Venderickx (Exentra) - Hoogbegaafdheid en overpresteren

Dr. Eleonoor van Gerven (Slim!Educatief) - De ingrediënten van de uitdaging

Dr. Noks Nauta (Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen) - Hoogbegaafde senioren: Niet iedereen is gemiddeld

Danielle Krekels (CoreTalents) - KernTalenten in relatie tot hoogbegaafdheid

Tijl Koenderink (Novilo Opleidingen) - Jeugdhulp aan hoogbegaafden: lessen uit de praktijk

 

Accreditatie, korting en aanmelding

Voor dit jaarlijkse congres is accreditatie aangevraagd bij Registerplein, NIP K&J/NVO-OG, SKJ, AbSG / KNMG-GAIA, Register vaktherapie, Kwaliteitsregister V&V en het Lerarenregister / Lerarenportfolio.

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op: www.congresburo.com (https://www.congresburo.com/#a_aid=GGzTotaal)

 

Hoogbegaafdheid Hoogbegaafdheid