Toekomst Kennisconsortium Destigmatisering en sociale inclusie onzeker

Na een periode van 4 jaar heeft Kenniscentrum Phrenos besloten te stoppen met de coördinatie van het Kennisconsortium. Dit heeft gevolgen voor het voortbestaan van het Kennisconsortium in de huidige vorm. Dat schrijft Phrenos op haar website.

Gebrek aan duurzame financiële basis

Kenniscentrum Phrenos heeft, vanuit maatschappelijk belang, de afgelopen jaren de coördinatie en ondersteuning van het Kennisconsortium grotendeels op eigen kosten georganiseerd, aangevuld met financiële bijdrage van een klein aantal organisaties. Phrenos bedankt de partijen die deze vrijwillige bijdrage leverden, maar zegt dat het bij lange na niet voldoende is om het Kennisconsortium draaiend te houden. Daarom is besloten om per 1 juni de coördinerende werkzaamheden te beëindigen.

Het Kennisconsortium stopt in huidige vorm, werkgroepen gaan verder

De kartrekkers van het Kennisconsortium en de werkgroepen zijn, na ruggenspraak met hun eigen achterban, in overleg gegaan over de toekomst van het Kennisconsortium. Hoewel iedereen het belang van het thema onderschrijft en er genoeg ambities zijn, heeft zich helaas geen partij gemeld die de coördinatie en (gedeeltelijke) financiering van het Kennisconsortium wil overnemen.
De werkgroepen hebben vervolgens gekeken welke toekomst zij voor zichzelf zagen. De werkgroep Leefomgeving heeft besloten te stoppen. De werkgroep Jeugd en de werkgroep Ggz gaan als zelfstandige werkgroep door. De twee werkgroepen bekijken in welke mate er in de toekomst onderlinge afstemming zal blijven. Dit betekent dat het Kennisconsortium Destigmatisering in z’n oorspronkelijke vorm feitelijk ophoudt te bestaan.

Phrenos blijft werken aan destigmatisering en sociale inclusie!

Phrenos schrijft te blijven werken aan destigmatisering en sociale inclusie, want de maatschappelijke opdracht is onverminderd actueel. Samen met de deelnemende ggz-organisaties wil Phrenos zich in blijven zetten voor destigmatisering in de ggz. Dit doet ze door toegang te bieden tot betrouwbare (wetenschappelijke) informatie en ervaringskennis, tools en good practices om destigmatiserend te werken. Ook blijft ze betrokken bij de werkgroepen die verder gaan.

Bron: Phrenos (https://kenniscentrumphrenos.nl/phrenos-stopt-coordinatie-van-kennisconsortium-destigmatisering-en-sociale-inclusie/)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

organisatie GGZ 9 organisatie GGZ 9