Psychoses en het vinden van een balans in...

Een nieuwe aflevering van Stoorzender De Podcast

 

In hun nieuwste aflevering van Stoorzender De Podcast spreken Claire en Jeroen met Mathijs van Meerkerk. Mathijs van Meerkerk werd tien jaar geleden voor het eerst psychotisch op Lowlands waar hij aan het werk was, ‘broodjes smeren’. De symptomen (wanen en ‘jumping to conclusions’) gingen niet meer weg, hij werd opgenomen in een kliniek, en kreeg de nodige behandeling, o.a. met antipsychotica.
Mathijs vertelt niet alleen wat hem allemaal is overkomen: de behandelingen, de traumatiserende acties van de politie én zijn begrip daarvoor, de reactie van zijn ouders. Hij wil ook duidelijk maken dat zijn diagnose niet betekent dat het afgelopen is.
Mathijs  is game designer en ambassadeur van Samen Sterk zonder Stigma.

Over Stoorzender de Podcast

Stoorzender de Podcast wordt gemaakt door Claire de Groot en Jeroen Sturing. Claire kampt een groot deel van haar leven al met mentale stoornissen. Ze genas van anorexia, maar heeft nog steeds last van depressies en een dwangstoornis. Ooit is ze gediagnostiseerd met een persoonlijkheidsstoornis, maar onlangs is de diagnose autisme gesteld. In de afleveringen van Stoorzender de Podcast onderzoeken ze waar ze tegenaan lopen en vechten ze voor meer openheid rondom mentale gezondheid.

In eerdere afleveringen kwamen een groot aantal (ervarings-)deskundigen aan het woord, onder andere  Floortje Scheepers; Charlotte Bouwman; Anne Fleur Dekker; Amber Brantsen; Lisa Westerveld; Menno Oosterhoff, Aafke Romeijn en Jason Bughwandass.

Ga hier naar de site van Stoorzender de Podcast (https://www.stoorzenderpodcast.nl/)

De podcast met Mathijs van Meerkerk vind je hier (https://www.stoorzenderpodcast.nl/podcast/episode/19fffa2c/s03e11-psychoses-en-het-vinden-van-een-balans-in-herstel-met-mathijs-van-meerkerk).

Lees hier het interview dat GGZ Totaal anderhalf jaar geleden had met Jeroen en Claire. (https://www.ggztotaal.nl/nw-29166-7-3797490/nieuws/mensen_vertellen_dat_ze_door_onze_podcast_over_hun_eigen_problemen_zijn_gaan_praten.html?page=1)

Stoorzender, Mathijs Stoorzender, Mathijs

Reacties
Reactie: (Vera Trstenjak)
6-6-2022, 12:16
Interessant hoe het mis kan gaan met een verkeerde diagnose, vaak vele wisselende hulpverleners, forse bezuinigingen in het welzijnswerk en wat vaak nog duurder uitvalt……