Kenniscentra publiceren infographics met kennis en tools rond jeugdhulp

Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie, het Landelijk Kenniscentrum LVB en het Nederlands Jeugdinstituut ontwikkelen, bundelen en verspreiden samen kennis en tools, waarmee professionals hun dagelijkse praktijk versterken. Zo werken de kennisinstituten aan de beste hulp voor kinderen en jongeren met ernstige psychische problemen en/of een LVB. Deze samenwerking wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van het Ministerie van VWS.
De recent ontwikkelde kennis en tools van de centra staan nu op een rij in vier infographics. 

De infographics focussen op actuele thema’s in het jeugdveld:

 

Integrale jeugdhulp (https://www.kenniscentrum-kjp.nl/wp-content/uploads/2022/02/Infographic_Integrale_Jeugdhulp.pdf)

Wat werkt wel en niet bij integrale hulp aan gezinnen? Hoe pakken andere organisaties het aan? En hoe werkt leiderschap bij integraal werken? Bekijk op deze infographic projecten, initiatieven en ontwikkelingen op dit gebied. Je vind de infographic hier (https://www.kenniscentrum-kjp.nl/wp-content/uploads/2022/02/Infographic_Integrale_Jeugdhulp.pdf).

Op weg naar volwassenheid (https://www.kenniscentrum-kjp.nl/wp-content/uploads/2022/02/Infographic_Op_Weg_Naar_Volwassenheid.pdf)

Als jongeren volwassen worden, verandert hun leven én de zorg die ze ontvangen. Welke vaardigheden heb je nodig om ze daarbij te ondersteunen? Kennis en tools voor professionals die werken met jongeren in deze levensfase. Je vind de infographic hier (https://www.kenniscentrum-kjp.nl/wp-content/uploads/2022/02/Infographic_Op_Weg_Naar_Volwassenheid.pdf).

Suïcidepreventie bij jongeren (https://www.kenniscentrum-kjp.nl/wp-content/uploads/2022/02/Infographic_Suicidepreventie_Jongeren.pdf)

Hoe herken je suïcidaal gedrag, en hoe ga je er vervolgens mee om? En hoe houd je rekening met een LVB in signalering, aanpak en preventie? Op deze infographic vind je kennis over suïcidepreventie uit de praktijk van de jeugd-ggz en de LVB-jeugdzorg. Je vind de infographic hier (https://www.kenniscentrum-kjp.nl/wp-content/uploads/2022/02/Infographic_Suicidepreventie_Jongeren.pdf).

Tools voor wijkteams (https://www.kenniscentrum-kjp.nl/wp-content/uploads/2022/02/Infographic_Tools_Voor_Wijkteams.pdf)

Gratis, concrete en beproefde tools voor wijkprofessionals. Op deze infographic vind je er tien, gericht op kinderen en jongeren met psychische problemen en/of een LVB. Je vind de infographic hier (https://www.kenniscentrum-kjp.nl/wp-content/uploads/2022/02/Infographic_Tools_Voor_Wijkteams.pdf).

Bron: Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie, het Landelijk Kenniscentrum LVB en het Nederlands Jeugdinstituut

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

 

infographics infographics