World Bipolar Day op 30 maart: muziek en de bipolaire stoornis

Op woensdag 30 maart organiseren KenBiS en plusminus gezamenlijk een activiteit in het kader van World Bipolar Day. Dit jaar is het thema ‘muziek en de bipolaire stoornis’.

De werkgroep World Bipolar Day heeft een afwisselend programma samengesteld dat centraal georganiseerd wordt en gestreamd wordt. Lokaal worden er bijeenkomsten georganiseerd bij de verschillende deelnemende KenBiS instellingen, waar naast het volgen van het centrale programma, ook ruimte is voor lokale invulling rondom het thema.

Elk jaar op 30 maart, de geboortedag van Vincent van Gogh, is het World Bipolar Day. Bij Vincent van Gogh werd postuum vastgesteld dat hij (mogelijk) een bipolaire stoornis had. De boodschap van World Bipolar Day is om wereldwijd aandacht te vragen voor de bipolaire stoornis en stigma tegen te gaan. Door internationale samenwerking is het doel om wereldwijd informatie te geven over de bipolaire stoornis om zo meer begrip voor en kennis over de stoornis te creëren.

Woensdag 30 maart aanstaande om 19.30 uur start de livestream. De link naar de livestream zal gedeeld worden via de website van KenBiS.

KenBiS en plusminus hopen dat ook in 2022 World Bipolar Day in Nederland weer een groot succes wordt en er op positieve wijze aandacht gevraagd wordt voor de bipolaire stoornis.

Voor meer informatie: zie de website van KenBIS (https://www.kenniscentrumbipolairestoornissen.nl/nieuws/)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

depressief 7 depressief 7