Overvraging, stress en burn-out bij kinderen en jeugdigen

(Adv.)

Jaarlijks Congres op 30 juni 2022 in Eindhoven

 

Kinderen en jeugdigen komen steeds meer onder druk te staan als gevolg van de hogere eisen van onze maatschappij. Maar ook pesterijen, echtscheiding, verlieservaringen en financiële problemen kunnen risicovolle omstandigheden zijn voor het ontwikkelen van overvraging en stress bij kinderen en pubers. Wanneer stressmomenten echter té lang duren, of zich té snel opvolgen, kan er burn-out optreden. Als ouder is het vaak moeilijk om de signalen van een burn-out te herkennen. Vaak begint het met vage klachten als lusteloosheid, slecht slapen en niet of nauwelijks eten. Meestal komen daar ook fysieke ongemakken bij als buikpijn of hoofdpijn. Deze ’early life stress’ kan op latere leeftijd weer zorgen voor serieuze problemen.

Tijdens dit congres (https://www.congresburo.com/combi-aanbod/394/overvraging-stress-en-burn-out-bij-kinderen-en-jeugdigen-editie-2022.html#a_aid=GGzTotaal&a_bid=a702c360) gaan vooraanstaande sprekers uit wetenschap en praktijk in op vragen en dilemma’s die voorkomen in het werken met kinderen rondom overvraging, stress en burn-out. 

Het congres (https://www.congresburo.com/combi-aanbod/394/overvraging-stress-en-burn-out-bij-kinderen-en-jeugdigen-editie-2022.html#a_aid=GGzTotaal&a_bid=a702c360) is vanaf 15 juli ook online te volgen.

Meer informatie vind je op de site van het Euregionaal Congresburo (http://www.congresburo.com/combi-aanbod/394/overvraging-stress-en-burn-out-bij-kinderen-en-jeugdigen-editie-2022.html#a_aid=GGzTotaal&a_bid=a702c360).

Overvraging Overvraging