MKB-organisaties gezocht die willen deelnemen aan MENTUPP

Kenniscentrum Phrenos is betrokken bij MENTUPP (https://kenniscentrumphrenos.nl/kennisproduct/mentale-gezondheidsbevordering-en-interventie-in-de-werkomgeving/): een grootschalig Europees onderzoeksproject waarbij een programma wordt ontwikkeld en geëvalueerd dat zich richt op het verbeteren van mentaal welbevinden, verminderen van psychische klachten en het verminderen van stigma rondom psychische problemen op de werkvloer bij middel- en kleine bedrijven (MKB’s).

Pilotstudie met positieve resultaten

Inmiddels is de eerste fase van MENTUPP afgerond: de pilotstudie. De eerste resultaten van de pilotstudie zijn positief. De eerste ervaringen van het gebruik van MENTUPP vanuit de pilotorganisatie zijn overzichtelijk in een folder (https://kenniscentrumphrenos.nl/assets/2022/02/MENTUPP-folder-met-eerste-ervaringen-organisaties.pdf) gezet.  Er zal spoedig nog meer informatie over de resultaten van de pilot op de Phrenos website verschijnen, houd de website dus goed in de gaten!


Deelnemers gezocht voor RCT

Momenteel is het onderzoeksproject in de volgende fase aanbeland: het gerandomiseerde en gecontroleerde onderzoek, waarbij de effectiviteit van MENTUPP gaat worden onderzocht. Meer informatie over hoe dat gaat kun je hier (https://kenniscentrumphrenos.nl/assets/2020/08/Informatie_over_deelname_MENTUPP_DEFv2.pdf)lezen.
Phrenos is nog op zoek naar  organisaties die willen deelnemen aan MENTUPP en het onderzoek, specifiek naar MKB’s in de ICT en de bouw. Ken jij of ben jij iemand die met de organisatie hieraan mee zou willen doen of wil je meer weten over MENTUPP? Neem dan vrijblijvend contact op met Sarita Sanches (mailto:ssanches@kcphrenos.nl) of Lars de Winter (mailto:lwinter@kcphrenos.nl).

Bron: Phrenos (https://kenniscentrumphrenos.nl/deelnemers-gezocht-voor-mentupp/)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), Opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

mentupp mentupp