Antisociaal gedrag bij kinderen en (jong)volwassenen

(Adv.)

Congres op woensdag 22 juni 2022 in Utrecht.

 

Kinderen en jeugdigen die antisociaal gedrag vertonen, houden geen rekening met de wensen en gevoelens van andere mensen. Als er niet tijdig wordt gesignaleerd en ingegrepen, dan kan dit gedrag zelfs overgaan in delictgedrag. En dit kan betekenen dat kinderen onder de 12 jaar al in aanraking komen met de politie.
Bovendien is bekend dat antisociaal gedrag op latere leeftijd ook een risicofactor vormt voor zowel de eigen ontwikkeling als de veiligheid van anderen, zoals partners en kinderen.  
Wat verstaan we onder antisociaal gedrag? Wanneer spreek je van een oppositioneel opstandig gedrag (ODD), antisociaal gedrag (CD) of antisociale persoonlijkheidsstoornis (ASP)? Hoe kun je signalen vroegtijdig onderkennen en aanpakken? Hoe ga je een professionele werkrelatie aan en hoe onderhoud je die? Wat zijn handvatten die ingezet kunnen worden bij fysieke of verbale agressie? Hoe ga je om met antisociaal gedrag van jongeren uit migrantengezinnen? Op welke manier kun je  samenwerken met politie en/of justitie? Wat is belangrijk in het werken met kinderen met ODD en CD? 

Bij deze en andere, soortgelijke vragen zullen de sprekers op dit congres (https://www.congresburo.com/combi-aanbod/389/antisociaal-gedrag-bij-kinderen-en-jong-volwassenen.html#a_aid=GGzTotaal&a_bid=5f1229f6) stilstaan.

 

Sprekers

Prof. Dr. Geert Jan Stams (Universiteit van Amsterdam) - Anti-sociaal gedrag: wat en hoe?

Prof. Dr. Arno van Dam (Tilburg University) - Het aangaan en onderhouden van een professionele werkrelatie met mensen met antisociale persoonlijkheidsproblematiek

Drs. Michiel Noordzij - Aan het werk met forse gedragsproblemen bij kinderen en jongeren

Fenno Moes (Agressie Academie) - Antisociaal gedrag en agressie: hoe te handelen?

Mr. Dr. Mieke Komen (EM Advocatenkantoor Amsterdam) - Werken met antisociaal gedrag bij jongeren uit migrantengezinnen

Theo Hendrickx (Expertisebureau Helse Liefde) - Hulpverlening of justitie?

Drs. Arno de Poorter (Hulp bij ADHD) - Een hoopvolle kijk op ODD en CD

 

Accreditatie, korting en aanmelding

Voor dit congres is accreditatie aangevraagd bij SKJ, NIP K&J/NVO-OG, FGzPt, Registerplein, NVvP, Kwaliteitsregister V&V, VSR, Register Vaktherapie, LV POH-GGZ en het Lerarenregister.

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op: www.congresburo.com/antisociaal-gedrag (https://www.congresburo.com/combi-aanbod/389/antisociaal-gedrag-bij-kinderen-en-jong-volwassenen.html#a_aid=GGzTotaal&a_bid=5f1229f6)/

antisociaal gedrag antisociaal gedrag

Reacties
Reactie: (Tio)
13-2-2022, 12:23
Ik denk andersom en er wordt niet naar hun geluisterd dan misbruik maken van macht. Hier zou ook naar gekeken moeten worden. Omstandigheden omgeving en genen kunnen een rol spelen. Je zou als iemand die werkt in het onderwijs een huisbezoek af moeten leggen en een sanctie op moeten kunnen leggen zoals een berisping of schorsing of een speciale school om erger te voorkomen. Je wil voorkomen dat er een kinderrechter aan te pas komt en er een OTS zal gaan plaatsvinden .