Vereniging start petitie om afbouwmedicatie vergoed te krijgen

”De tienduizenden mensen die in Nederland hun psychoactieve medicatie op een veilige manier willen stoppen, kunnen niet rekenen op de steun van de overheid en haar instanties als het Zorginstituut. Erger nog; zij worden tegengewerkt en gedwarsboomd.” Dat schrijft de Vereniging Afbouwmedicatie. ”Want  voor veilig afbouwen is een belangrijk deel van de patiënten aangewezen op de wetenschappelijk bewezen effectieve medicatie in taperingstrips, die alleen door DSW  worden vergoed.”

De Vereniging Afbouwmedicatie zegt jaarlijks zo’n 2600 hulpvragen te ontvangen van mensen die problemen hebben met het afbouwen van antidepressiva, slaap en kalmeringsmiddelen, antipsychotica, anti-epileptica en opiaten. Zogeheten taperingstrips zouden daarbij behulpzaam zijn, maar die worden door de verzekeraars, met uitzondering van DSW, niet vergoed. De vereniging voert al jaren actie (https://www.ggztotaal.nl/tp-29166-2/taperingstrips) en spande verschillende processen aan, maar e verschillende processen, maar slaagde in december afgelopen jaar uiteindelijk niet om de taperingstrips vergoed te krijgen.

De vereniging is nu een petitie gestart om de vergoeding alsnog voor elkaar te krijgen. De petitie is hier te vinden (https://www.vergoedingafbouwmedicatienu.nl/)

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), Opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

psychofarmaca 7 psychofarmaca 7