Inclusiviteit binnen de Ggz en een carrière vol behandelingen

Een nieuwe aflevering van Stoorzender De Podcast

 

Hoe is het om Ggz-patiënt te zijn als je nét buiten alle normen valt? Nirosha weet er alles van en vertelt over alle muren waar ze tegenaan loopt in haar behandelingen. Jeroen en Claire interviewen haar in Stoorzender De Podcast en staan stil bij de vraag: hoe kan de Ggz inclusiever worden? ”Ik heb een angststoornis. Maar ik weet niet wanneer iets reële angst is omdat ik gediscrimineerd wordt of wanneer ik door mijn angststoornis dingen verkeerd inschat. In de ggz is weinig kennis over mensen met kleur of die anders afwijken van de norm.”

Ook komt haar vermijdende persoonlijkheidsproblematiek ter sprake. ”Groepsprojecten? Laat mij maar in mijn eentje werken.”

Over Stoorzender de Podcast

Stoorzender de Podcast wordt gemaakt door Claire de Groot en Jeroen Sturing. Claire kampt een groot deel van haar leven al met mentale stoornissen. Ze genas van anorexia, maar heeft nog steeds last van depressies en een dwangstoornis. Ooit is ze gediagnostiseerd met een persoonlijkheidsstoornis, maar onlangs is de diagnose autisme gesteld. In deze podcast onderzoeken ze waar ze tegenaanlopen en vechten ze voor meer openheid rondom mentale gezondheid.

In eerdere afleveringen kwamen een groot aantal (ervarings-)deskundigen aan het woord, onder andere  Floortje Scheepers; Charlotte Bouwman; Anne Fleur Dekker; Amber Brantsen; Lisa Westerveld; Menno Oosterhoff, Aafke Romeijn en Jason Bughwandass.

 

Ga hier naar de site van Stoorzender de Podcast (https://www.stoorzenderpodcast.nl)

De podcast met Nirosha vind je hier (https://www.stoorzenderpodcast.nl/podcast/episode/28698aa1/s03e04-over-inclusiviteit-binnen-de-ggz-en-een-carriere-vol-behandelingen-met-nirosha)

Lees hier het interview dat GGZ Totaal anderhalf jaar geleden had met Jeroen en Claire. (https://www.ggztotaal.nl/nw-29166-7-3797490/nieuws/mensen_vertellen_dat_ze_door_onze_podcast_over_hun_eigen_problemen_zijn_gaan_praten.html?page=1)

nirosha nirosha