Leden NU'91 positief over cao-akkoord ggz

Een meerderheid van de leden van NU’91 heeft positief gestemd over het cao-akkoord GGZ. Voorzitter Stella Salden heeft daarom, mede op basis van de ledenpeiling, besloten om in te stemmen met het bereikte akkoord. Eerder al gingen de leden van de FNV (https://www.fnv.nl/nieuwsbericht/sectornieuws/zorg-welzijn/2022/01/medewerkers-ggz-akkoord-met-nieuwe-cao) al akkoord.

Minder enthousiast

Niet alle leden van NU ’91 waren over alle punten uit het onderhandelaarsakkoord even enthousiast, schrijft de bond: ”Weliswaar is een aantal belangrijke punten gerealiseerd in deze nieuwe cao, maar we constateren ook dat de financiële paragraaf mager is in een tijd waarin heel veel van zorgmedewerkers wordt gevraagd. Onderdeel daarvan is het slechts gedeeltelijk wegwerken van de salarisachterstand van zorgmedewerkers in de middengroepen. Er wordt een eerste stap gezet in de reparatie van de schalen 35 t/m 65.”

Extra middelen

Volgens Nu ’91 zijn er de aankomende jaren wederom extra middelen nodig om de salarissen van de zorgprofessionals gelijk te trekken met de marktsector. De bond zegt zich daar de komende tijd bij de overheid hard voor maken. Mocht tijdens de looptijd van de cao blijken dat er meer geld voor arbeidsvoorwaarden beschikbaar is, of dat er extra middelen worden toegekend voor bepaalde groepen medewerkers, dan zal NU’91 over de verdeling daarvan direct in gesprek gaan met de werkgevers.

Positief

Positieve punten uit het akkoord zijn volgens NU ’91: zeggenschap, aangifte en betere vergoedingen voor bereikbaarheid, verschoven en extra diensten en slaapdiensten. Daarnaast een balansbudget dat je naar keuze kunt inzetten als structureel loon of voor je persoonlijke ontwikkeling, het kopen van extra hersteluren of als generatieregeling. NU’91 gaat met werkgevers in gesprek over de uitvoering van deze afspraken op organisatieniveau.

Lees ook:

Onderhandelaarsakkoord cao-ggz: loonsverhoging, generatieregeling en duurzame inzetbaarheid (https://www.ggztotaal.nl/nw-29166-7-3968005/nieuws/onderhandelaarsakkoord_cao-ggz_loonsverhoging_generatieregeling_en_duurzame_inzetbaarheid.html?page=1)

Onderhandelingen cao-ggz op de rails, resultaten nog ver weg (https://www.ggztotaal.nl/nw-29166-7-3953087/nieuws/onderhandelingen_cao-ggz_op_de_rails_resultaten_nog_ver_weg.html?page=1)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), Opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

samenwerking samenwerking