Dubbele diagnose: psychiatrie en verslaving

(Adv.)

Landelijke studiedag op 16 maart, in Amsterdam (ook online)

 

Een dubbele diagnose – een combinatie van een psychische stoornis en een verslaving – komt veel voor. Hoeveel mensen hier precies mee te kampen hebben is moeilijk te onderzoeken, maar naar schatting heeft binnen de GGZ 20-50% naast een psychische stoornis te maken met een verslaving. Dubbele problematiek maakt een behandeling vaak lastig, omdat de verslaving en de psychische stoornis nauw met elkaar verbonden zijn én elkaar versterken. Er is dus sprake van wederzijdse negatieve beïnvloeding. Om herstel bij de cliënt mogelijk te maken is kennis en een juiste aanpak van beide problemen erg belangrijk.

Tijdens de studiedag Dubbele Diagnose (https://www.leidscongresbureau.nl/events/dubbele-diagnose-studiedag-l2204) voorzien onze deskundige sprekers jou van die (extra) kennis over dubbele problematiek en krijg je inzicht in behandelmogelijkheden. Daarnaast zullen een aantal psychische stoornissen afzonderlijk belicht worden.

Je ontmoet

Verslavingsartsen, psychiaters, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, sociaal professionals en alle andere begeleiders die te maken hebben met mensen met een psychiatrische aandoening en verslavingsproblematiek.

Programma

09:30   Registratie en ontvangst met verse koffie en iets lekkers

09:45   Online ontvangst

10:00   Opening door de dagvoorzitter

10:30   Inleiding in Dubbele Diagnose

11:30   Ochtendpauze

12:00   Depressieve klachten bij middelengebruik

13:00   Lunchpauze

MIDDAGPROGRAMMA

13:45   Keuzesessie: Ronde I

14:45   Middagpauze

15:00   Keuzesessie: Ronde II

16:00   Einde programma. De live deelnemers kunnen napraten met een drankje

Accreditatie

Vereniging voor Verslavingsgeneeskunde Nederland (VVGN): aangevraagd
Verpleegkundig Specialisten Register (VSR): aangevraagd

Kijk hier voor meer informatie en om in te schrijven (https://www.leidscongresbureau.nl/events/dubbele-diagnose-studiedag-l2204)

 

congres dubbele diagnose congres dubbele diagnose