De vijfde 'Last Man Standing' vindt op 30 oktober verspreid over het land plaats

Ieder jaar organiseert MIND, de landelijke stichting ter bevordering van psychische gezondheid het evenement Last Man Standing. MIND wil hiermee het taboe op mentale problemen zoals depressies, burn-outs, prestatiedruk of een eet- of angststoornissen doorbreken.  Het is een uniek evenement waarbij je samen met honderden anderen 3 uur lang op een paal of verhoging gaat staan!

Met deze actie wil MIND aandacht vragen voor het belang van mentale gezondheid én geld ophalen om jongeren die het moeilijk hebben te ondersteunen.
MIND: ”Veel jongeren worstelen met een depressie, burn-out, prestatiedruk, of een eet- of angststoornis. Maar liefst 4 op de 10 jongeren met psychische klachten durft hier niet over te praten. Daarom is bespreekbaarheid, aandacht, preventie en ondersteuning juist nu heel hard nodig.”

Waar worden de donaties aan besteed?

Door mee te doen met Last Man Standing maak je een statement met je eigen verhaal en motivatie”, schrijft MIND. ”Met de donaties die jij ophaalt, steun je projecten zoals de MIND Young Academy en de MIND Young Studio. Met deze projecten, gericht op kwetsbare jongeren, verzorgen jonge ervaringsdeskundigen vanuit MIND voorlichting, preventie en ondersteuning.”

Heel Holland staat...

Afgelopen jaar was er vanwege corona een online editie van Last Man Standing. Nu er dit jaar (waarschijnlijk) meer mogelijk is, kan er gekozen worden op welke locatie je mee wilt doen. Op de hoofdlocatie in Amsterdam (https://lastmanstanding.doemeemetmind.nl/project/last-man-standing-headquarters), Nijmegen (https://lastmanstanding.doemeemetmind.nl/project/last-man-standing-nijmegen), Utrecht (https://lastmanstanding.doemeemetmind.nl/project/last-man-standing-utrecht) of Groningen (https://lastmanstanding.doemeemetmind.nl/project/last-man-standing-groningen). Of trek juist de aandacht met jou eigen actie in jouw omgeving! We willen hoe dan ook dat héél Holland gaat staan voor een psychisch gezonde samenleving.

Bron: Last Man Standing (https://lastmanstanding.doemeemetmind.nl/)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), Opgeven van je mailadres is voldoende.
Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

lms lms