Hoogsensitiviteit

(Adv.)

Congres op donderdag 9 december 2021 in Eindhoven.

 

Hoogsensitiviteit of hooggevoeligheid is allang niet meer het zweverige verschijnsel dat het ooit leek. Meer en meer komt er een wetenschappelijke basis te liggen onder het denken over en werken met hoogsensitieve personen. Wat verstaan we onder hoogsensitiviteit en hoogsensitieve personen? Wat maakt hen anders dan anderen en hoe houd je daar in de hulpverlening, het onderwijs of de behandeling rekening mee? Wat gebeurt er ’anders’ in de hersenen van een hoogsensitief iemand? Wat heeft hooggevoeligheid met verslavingsgevoeligheid te maken en wat kun je daarmee in de praktijk? Wat zijn de verschillen tussen autisme en hoogsensitiviteit? Of bij mensen met bijvoorbeeld borderline, ADHD, of angstproblemen? Op deze en andere vragen geven de sprekers op dit congres (https://www.congresburo.com/combi-aanbod/345/hoogsensitiviteit.html#a_aid=GGzTotaal&a_bid=2b86f2f9)een antwoord.

Sprekers

Prof. Dr. Patricia Bijttebier (KU Leuven) - Over individuele verschillen in sensitiviteit voor de omgeving.

Prof. Dr. Corina Greven (Radboud Universitair Medisch Centrum) - Kernmerken van differentiële gevoeligheid voor de omgeving

Prof. Dr. Jan Buitelaar (Radboud UMC) - Hoogsensitiviteit in relatie tot psychiatrische stoornissen

Prof. Dr. Anouke Bakx (Fontys Hogescholen) - Hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid - wat weten we uit onderzoek en wat betekent dat voor de praktijk?

Dr. Fabiënne Naber (Erasmus Universiteit Rotterdam) - Hoogsensitief en/of autisme?

Drs. Saskia Klaaysen (Anahata Coaching) - Uitdagingen van Hoogsensitieve High Sensation Seekers in de praktijk

Accreditatie, korting en aanmelding

Voor dit congres (https://www.congresburo.com/combi-aanbod/345/hoogsensitiviteit.html#a_aid=GGzTotaal&a_bid=2b86f2f9) is accreditatie aangevraagd bij NIP K&J/NVO-OG, FGzPt, SKJ, AbSG*, Kwaliteitsregister V&V, Verpleegkundig Specialisten Register, LV POH-GGZ, Registerplein, Register vaktherapie en het Lerarenregister.

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op de website van het congresburo (https://www.congresburo.com/combi-aanbod/345/hoogsensitiviteit.html#a_aid=GGzTotaal&a_bid=2b86f2f9).

hoogsensitiviteit hoogsensitiviteit