TikTok introduceert functies om gebruikers te helpen bij psychische problemen

TikTok heeft dinsdag een reeks functies aangekondigd om gebruikers met psychische problemen en zelfmoordgedachten te helpen.

Het platform komt onder andere met een uitgebreidere gids over eetstoornissen. TikTok heeft hiervoor samengewerkt met verschillende hulporganisaties die hierin zijn gespecialiseerd.

Daarnaast introduceert TikTok een functie die gebruikers naar lokale ondersteuning doorverwijst als ze op termen als zelfmoord zoeken. Dan krijgen ze bijvoorbeeld informatie over een hulplijn.

De nieuwe functies moeten de komende maanden wereldwijd worden uitgerold. ”We geven veel om onze gemeenschap en zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren waarop we het welzijn van onze gebruikers kunnen verbeteren. Daarom nemen we extra stappen om het voor mensen gemakkelijker te maken om op TikTok hulp te vinden wanneer ze dat nodig hebben”, aldus het platform.

Bron: Nu.nl (https://www.nu.nl/tech/6157145/tiktok-rolt-functies-uit-om-gebruikers-te-helpen-bij-psychische-problemen.html)
Lees ook het persbericht van TikTok (https://newsroom.tiktok.com/en-us/new-resources-to-support-well-being) (Engelstalig)

Denk jij weleens aan zelfmoord of ken je iemand die dat doet? Praten helpt!
Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), Opgeven van je mailadres is voldoende.
Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

tiktok tiktok