Definitief einde Samen Sterk Zonder Stigma

Afgelopen donderdag 8 juli 2021 is het doek definitief gevallen voor Samen Sterk zonder Stigma, de stichting die zich de afgelopen tien jaar onvermoeibaar inzette voor een wereld zonder stigma op psychische aandoeningen. Dat schrijft de stichting op haar website.

Het ontbreken van een voldoende stevige basis in de inkomsten heeft directie en bestuur genoodzaakt te beslissen dat Samen Sterk haar werk helaas niet kan voortzetten. In de afgelopen periode kreeg de stichting toezeggingen voor subsidies en middelen vanuit verschillende ministeries en organisaties, er was echter ook een bijdrage nodig van de belangrijkste huidige financier: het Ministerie van VWS. Die gaven donderdag definitief aan, geen middelen beschikbaar te stellen om de basisinfrastructuur overeind te houden en dat was onontbeerlijk om het werk na 1 oktober 2021 voort te kunnen zetten, aldus het bericht op de site.

De oprichters van Samen Sterk: Mind, De Nederlandse ggz en de NVvP, zetten zich nu in om zo goed als mogelijk de infrastructuur, de kennis, integrale aanpak, interventies en het netwerk te behouden, zodat de destigmatiseringbeweging waar in is geïnvesteerd niet verloren gaat. Daarover blijven de organisaties in gesprek met VWS.

Gerdien Rabbers (directeur): ’De komende weken voeren we gesprekken met onze partners en zorgen we ervoor dat onze aanpak gericht op destigmatisering wordt geborgd en de beweging gaande blijft. Dat doen we op de manier zoals mensen van ons gewend zijn: onderbouwd en met veel passie en inzet.’

Fred Paling (voorzitter): ‘Destigmatisering verdient blijvend aandacht. We zullen ons de komende maanden inspannen om het voortbestaan van de ingezette beweging op gang te houden. We denken nog na over een goede vorm. Als partijen zich daarbij aan willen sluiten horen we dat graag.’

Eindcongres

Op donderdagmiddag 23 september tussen 13:00 en 17:00 uur vindt de (waarschijnlijk) laatste activiteit plaats van de stichting, het congres ‘Anders kijken, meer zien’, waar handvatten worden gegeven voor inclusie. Je kunt je eigen ervaringen delen, je (opnieuw) laten inspireren door de laatste inzichten en tools en anderen ontmoeten die zich ook sterk maken voor een maatschappij zonder stigma: in de hulpverlening, wijk en media, op school en op het werk. Een samenleving waarin iedereen op zijn eigen manier kan meedoen, ook wanneer je psychisch kwetsbaar bent?
Via deze link kun je je aanmelden.

Bron: Samen Sterk Zonder Stigma (https://www.samensterkzonderstigma.nl/doek-valt-voor-samen-sterk-zonder-stigma/)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), Opgeven van je mailadres is voldoende.
Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

 

samen sterk zonder stigma samen sterk zonder stigma