Hulpverlenen aan kinderen met AD(H)D en hun gezinnen

(Adv.)

E-learning: studeren waar en wanneer je maar wilt (https://www.ces-educatie.nl/aanbod/e-learning-hulpverlenen-aan-kinderen-met-ad-h-d-en-hun-gezinnen.html#a_aid=GGzTotaal&a_bid=edc21b56)

 

Professionals in jeugdzorg, jeugd-GGZ en JGZ krijgen met grote regelmaat te maken met kinderen die de diagnose ADHD of ADD gekregen hebben. Deze kinderen hebben zelf veel last van hun aandoening en ook voor ouders is het vaak lastig om een kind met deze aandoening op een aangename manier op te voeden. Door schoolse en sociale problemen krijgen zij vaak afkeurende reacties van hun omgeving. Daardoor krijgen zij niet zelden ook andere problemen, zoals depressies, angsten of bijkomende gedragsproblemen.

Omdat deze cursus op een super simpele manier online aangeboden wordt, is hij geschikt voor iedereen die graag wil blijven bijleren over ADD en ADHD en de begeleiding van kinderen en gezinnen die daarmee te maken krijgen, maar weinig tijd of budget ter beschikking heeft voor reguliere scholing. Nu kun je dus studeren waar en wanneer je maar wilt. Zelfs in de bus of de trein naar het werk. Je kunt deze cursus namelijk behalve op je PC of laptop, óók volgen op je smartphone, iPhone, tablet of iPad.

Voor wie?

Deze eLearning cursus is gericht op jeugdzorgwerkers, maatschappelijkwerkers, verpleegkundigen, vaktherapeuten en andere HBO- of academisch opgeleide professionals die te maken krijgen met kinderen met ADD of ADHD en hun opvoeders.

Wat leer je?

Na het volgen van deze cursus kun je als jeugdprofessional beter omgaan met kinderen met AD(H)D en hun ouders en bovendien ben je in staat nuttige, praktisch toepasbare opvoedingshandvatten te gebruiken en / of aan te leren aan ouders. Daarnaast draagt deze cursus eraan bij dat kinderen met ADD of ADHD meer gaan ervaren dat ze erbij horen en welkom zijn. Dat zijn de hoofddoelen. Maar aan die hoofddoelen gaan een aantal subdoelen vooraf.

Na het doorlopen van deze cursus:

* Begrijp je wat ADHD / ADD is: wat zijn de symptomen en wat er in grote lijnen gebeurt in de hersenen van het kind;
* Kun je kritisch nadenken over de grens tussen ADHD en een temperamentvol karakter;
* Begrijp je welke gedragsproblemen van het kind wel en niet met ADHD of ADD te maken hebben;
* Snap je op welke wijze ADHD en ADD angsten en somberheid bij het kind kunnen veroorzaken;
* Weet je welke de belangrijkste / meest werkzame begeleidings- en behandelvormen zijn voor kinderen met ADD en ADHD;
* Weet je welke medicatie er beschikbaar is voor kinderen met ADHD en ADD, hoe deze medicatie in grote lijnen werkt en welke bijwerkingen er zijn;
* Weet je op welke manier je - samen met het kind - diens omgeving (gezin, leerkracht, klasgenootjes, etc.) kunt voorlichten over zijn of haar ADHD / ADD;
* Weet je wat je binnen het gezin en in de schoolse en sociale omgeving van het kind concreet kunt doen om het voor het kind met ADHD / ADD én hun mede-gezinsleden zo prettig mogelijk te maken / houden;
* Heb je ook aandacht voor de positieve kanten van ADD - ADHD in de hulpverlening en kun je daar oplossingsgericht gebruik van maken;
* Heb je een beeld van wat kinderen met ADHD of ADD en hun ouders zoal belangrijk vinden in de relatie met professionals.

Meer informatie (https://www.ces-educatie.nl/aanbod/e-learning-hulpverlenen-aan-kinderen-met-ad-h-d-en-hun-gezinnen.html#a_aid=GGzTotaal&a_bid=edc21b56)

Accreditatie SKJ: 6 punten in de categorie formeel leren - e-Learning
Accreditatie Registerplein: In behandeling voor herbeoordeling. Verwacht: 5 punten

De studiebelasting van deze cursus bedraagt circa 5 klokuren.

Tot 5 deelnemers geldt het tarief van € 69,- p/p

Kijk hier voor meer informatie en om in te schrijven (https://www.ces-educatie.nl/aanbod/e-learning-hulpverlenen-aan-kinderen-met-ad-h-d-en-hun-gezinnen.html#a_aid=GGzTotaal&a_bid=edc21b56)

 

wachtlijst 1 wachtlijst 1