Online training leert kinderen omgaan met angst

Aanmelden voor ‘Leer te durven!’ is gratis mogelijk tot 1 september

 

Heb of ken je kinderen met angstklachten? Onbehandelde angstklachten kunnen leiden tot angststoornissen, depressies en verslaving. Vroege aanpak is dus belangrijk! De Open Universiteit ontwikkelde daarom de laagdrempelige online training ‘Leer te Durven!’. Deze helpt angstige kinderen (8 t/m 13) op een speelse manier om dapperder te worden. Aanmelden voor deze gratis training is mogelijk tot 1 september. De training wordt op de achtergrond wetenschappelijk onderzocht, met als doel angstige kinderen in de toekomst nog beter online te kunnen helpen.

Zie je je vrolijke en opgewekte kind veranderen?

Niet meer naar school willen
Het begint ‘s avonds al. ‘Mam, ik heb buikpijn.’      
‘Ga maar slapen, morgen is het over’, probeer je nog. Maar ‘s morgens is de buikpijn er nog steeds. En te hevig om naar school te gaan. Je belt naar school om je kind ziek te melden. Maar je merkt dat het steeds vaker voorkomt. Wat is er toch aan de hand?

Bang voor wat anderen denken

Jullie gaan naar een verjaardag. Terwijl je kind voorheen gezellig speelde met de andere kinderen, is het nu een strijd om het mee te krijgen. ‘Geen zin’, is de reactie. En als je kind meegaat, praat het nauwelijks met anderen. Ook thuis zit je zoon of dochter steeds vaker alleen...

Herken je dit gedrag bij jouw kind? Grote kans dat het bang is, maar het niet durft te zeggen. Elke vorm van overmatige angst hindert je kind. Maar het hoeft er niet mee rond te lopen. Je kind moet genieten van deze bijzondere periode in zijn leven. De 8-weekse training helpt je kind om meer vertrouwen

training. Ook door deelname te ontwikkelen, zodat het zelfverzekerder naar (de middelbare) school gaat.

Onderzoek

De training maakt deel uit van een onderzoek. Dat betekent dat het mogelijk is dat je kind de eerste tijd in een wachtlijstgroep terechtkomt.

Na enkele maanden kan het dan zelf meedoen met de training. Ook door deelname aan de controlegroep helpt je kind het onderzoek enorm

De Open Universiteit werkt bij dit project samen met Stichting MIND, de Universiteit van Amsterdam en de Angst-, Dwang- en Fobiestichting. Kijk voor meer informatie op https://leertedurven.ou.nl/ en/of mail naar leertedurven@ou.nl.

Meer informatie én de link om aan te melden vind je hier. (https://leertedurven.ou.nl/)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), Opgeven van je mailadres is voldoende.
Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

kind kind