Drie theatervoorstellingen rond psychische problematiek

Voor de liefhebbers van theater met belangstelling voor de ggz, is er de komende maanden het nodige te beleven. Minstens drie theatervoorstellingen met een link naar de ggz zullen op het podium verschijnen.

De Midzomernachtsdroom volgens Kazou (https://www.theaterwerkplaatskazou.nl)

Maandag 28 juni t/m zondag 4 juli in Oosterbeek

Op de lange zomeravonden in eind juni / begin juli neemt Kazou je in deze nieuwe voorstelling mee naar een sprookjesachtige, romantische omgeving, namelijk het bos bij de Trappershorst in Oosterbeek. Tijdens de wandeling raak je betrokken bij de liefdesperikelen van de bosbewoners. Verliefde stelletjes, moderne elfen, dolende Willi’s en een nogal eigenaardige boswachter gaan met je mee op deze avondwandeling.
Een midzomernachtsdroom maar dan op de eigenzinnige wijze van Theaterwerkplaats Kazou, leer- en werkplaats voor mensen met autisme en passie voor theater.

Theaterwerkplaats KAZOU heeft naast leerlingen die lessen volgen ook een vaste theatergroep. Deze groep bestaat uit acteurs die graag op het podium staan of achter de schermen mee willen werken bij een voorstelling. Zij volgen niet alleen lessen, maar doen dagbesteding in de theaterwerkplaats en werken ook samen met het team aan voorstellingen voor theater, festivals evenementen of als voorlichting op scholen.
Meer informatie op https://www.theaterwerkplaatskazou.nl/ (https://www.theaterwerkplaatskazou.nl/)

 

’Nachtvlinder’, door theatergroep De Opposanten (http://www.deopposanten.nl)

Vrijdag 2 en zaterdag 3 juli in het Joseph Wresinski TheaterZwolle

Een nieuwe muzikale theatervoorstelling over depressie. Hoe lang kan je sterker zijn dan je gevoel?

Stefan is een getalenteerde muzikant die op het punt van doorbreken staat. Dankzij zijn harde werk en doorzettingsvermogen is hij slechts een paar stappen verwijderd van succes. Nog even volhouden en niet opgeven. Tot het moment dat zijn gedachten mistig worden en het licht in zijn hoofd steeds verder dimt. Langzaam maar zeker ziet hij zijn droom verder van zich af drijven. Hoe lang kan je sterker zijn dan je gevoel?

“Om vooruit te komen, is soms volledige stilstand nodig.”

Al jaren is theatermaker Wietse Klok geïntrigeerd door hoe kwetsbaar onze mentale gezondheid kan zijn. Een aantal jaren geleden heeft hij zelf geworsteld met een depressie. Hij besluit zijn eigen ervaring en die van mensen om hem heen om te zetten in de voorstelling Nachtvlinder.

Meer informatie en kaarten zijn verkrijgbaar via: www.deopposanten.nl (http://www.deopposanten.nl)

 

’Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht’ (https://hondindenacht.nl/) door Doclines

Vanaf september in 14 theaters

Voor de theatervoorstelling van de wereldberoemde roman ‘Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht’, zijn de acteurs druk bezig met het inleven van hun karakters. Het stuk gaat over Christopher, een 15-jarige jongen die met een vorm van autisme leeft. Christopher houdt van wiskunde, van lijstjes en patronen en hij spreekt altijd de waarheid. Van mensen begrijpt hij dan weer niet zo veel.

Meer informatie op https://hondindenacht.nl/

 


 

theater theater