Theatervoorstelling Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht

Voor de theatervoorstelling van de wereldberoemde roman ‘Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht’, zijn de acteurs druk bezig met het inleven van hun karakters. Het stuk gaat over Christopher, een 15-jarige jongen die met een vorm van autisme leeft. Christopher houdt van wiskunde, van lijstjes en patronen en hij spreekt altijd de waarheid. Van mensen begrijpt hij dan weer niet zo veel.

De voorstelling is vanaf september te zien in 14 theaters. Meer info op https://hondindenacht.nl (https://hondindenacht.nl)/

De acteurs willen zich zo goed mogelijk inleven in het leven van Christopher, maar ook in zijn ouders. Zijn vader heeft namelijk de volledige zorg over Christopher, nadat zijn moeder hen verlaten heeft.

Video

Dit inlevingsproces wil Doclines graag vastleggen in de vorm van een video, waarbij mensen in gesprek gaan met de acteurs. Voor deze video zoeken zij ouders die, net als de ouders van Christopher, bepaalde keuzes hebben gemaakt: de zorg alleen dragen, of juist gekozen hebben voor een minder actieve rol binnen het gezin. Voor het inleven van de rol van Christopher zijn zij op zoek naar een jongen tussen de 15-22 jaar, die een voorliefde heeft voor alles wat met cijfers te maken heeft.

De video wordt gemaakt in samenwerking met de TheaterAlliantie en Doclines (makers van de documentaire ‘Het beste voor Kees’) en zal online verschijnen op www.doclines.nl

De makers zijn voor het inlevingsproces dus op zoek naar de volgende mensen:

* Een moeder die een (hele) actieve rol binnen het gezin heeft aangenomen.

* Een vader die een (hele) inactieve rol binnen het gezin heeft aangenomen.

* Een moeder die een (hele) inactieve rol binnen het gezin heeft aangenomen.

Met een inactieve rol bedoelen de makers dat sommige ouders bepaalde keuzes maken in de opvoeding van een kind. Zo kiest de ene ouder ervoor zich volledig te ontfermen over een kind, maar kan de ander er juist voor kiezen om een minder actieve rol in de opvoeding van het kind te nemen of kiezen ervoor om wat meer afstand in (en van) het gezin te nemen. Zo kan een ouder er bijvoorbeeld voor kiezen om veel te gaan werken om het gezin financieel goed te ondersteunen.

Zou jij graag willen meehelpen aan dit project? Of heb je vragen? Mail dan naar pien.veenink@doclines.nl (mailto:pien.veenink@doclines.nl)

----------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier, (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html) Opgeven van je mailadres is voldoende.
Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

Theateralliantie-Hond-in-de-nacht-CREDITS-liggend-400x225 Theateralliantie-Hond-in-de-nacht-CREDITS-liggend-400x225