Het gedrag van patiënten voorspellen met data, kan dat?

Op basis van data het gedrag en de beste behandeling van patiënten voorspellen. Rosa Meijer, data scientist bij de Parnassia Groep, is ervan overtuigd dat het kan. Maar eerst moet de kwaliteit van de data intern verbeterd worden. ‘Er komt steeds meer enthousiasme en bewustwording over het gebruik van data.’
In Life Sciences and Health 010 (https://www.lifesciencesandhealth010.nl/lsh010-interview/parnassia-wil-het-gedrag-van-ggz-patienten-voorspellen-met-data/) vertelt zij er over.

Twintig mensen zitten er liefst in het team Business Intelligence en Data Science van de Parnassia Groep, waartoe ook Rosa Meijer behoort. Het geeft aan hoe belangrijk de grootste aanbieder van geestelijke gezondheidszorg (ggz) in Nederland het gebruik van data vindt. Maar, zo zegt Rosa: ‘Het merendeel van het team is vooral bezig met de bedrijfsmatige kant. Hoe kunnen we de zorg zo efficiënt mogelijk organiseren, hoe duur is het, kunnen we ons aan de afspraken met zorgverzekeraars houden. Dat soort zaken.’

Lees het volledige artikel in Life Sciences and Health 010 (https://www.lifesciencesandhealth010.nl/lsh010-interview/parnassia-wil-het-gedrag-van-ggz-patienten-voorspellen-met-data/)

Lees ook: ’Psychiaters en psychologen hebben nooit externe onderzoeksmogelijkheden gehad’ (https://www.ggztotaal.nl/nw-29166-7-3879187/nieuws/psychiaters_en_psychologen_hebben_nooit_externe_onderzoeksmogelijkheden_gehad.html?page=1)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), Opgeven van je mailadres is voldoende.
Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

data data